Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Prefectura Alba cere revocarea pentru încă 3 hotărâri adoptate de CL Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trei hotărâri adoptate în cadrul şedinţei din 23 octombrie 2012, de către Consiliul Local Alba Iulia, sunt considerate nelegale de Prefectura Alba și se solicită solicită revocarea lor.

Este vorba despre HCL nr.308/2012 prin care Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia a aprobat alocarea sumei de până la 7000 lei din bugetul local pe anul 2012 pentru premierea studenţilor din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918″ Alba Iulia, care au obţinut rezultate deosebite în cursul anului universitar 2011-2012; HCL nr. 329/2012 prin care s-a aprobat modificarea art. 8 din Hotărârea nr. 275/2012 privind alocarea unor sume de bani din bugetul local pentru activităţi culturale, în sensul acordării de premii de până la 15.000 de lei din bugetul local pe anul 2012, pentru  personalul Teatrului de Păpuşi Prichindel din Alba Iulia, pentru organizarea în perioada 3-7 octombrie 2012 a celei de-a VII-a ediţie a Festvalului de Teatru Poveşti, Alba Iulia 2012 și HCL nr. 328/2012 prin care s-a aprobat modificarea şi completarea art. 2 din Hotărârea nr. 125/15.04.2011 privind aprobarea unui acord de parteneriat între Consiliul Local Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba şi Clubul Sportiv „Unirea” Alba Iulia, în sensul alocării anuale a sumei de până la 150.000 lei din bugetul local al municipiului Alba Iulia în vederea desfăşurării activităţii sportive, Clubului Sportiv „Unirea” Alba Iulia”.

Pentru primele două motivul este ”nerespectarea prevederilor art. 7 alin. 2 din Legea nr. 283/2011 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 80/2010 pentru completarea art. 11 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 37/2008 privind reglementarea unor măsuri financiare în domeniul bugetar, text de lege potrivit căruia în anul 2012, autorităţile şi instituţiile publice, indiferent de mod ui de finanţare, nu vor acorda gremii şi prime de vacanţă, iar în cazul celei de-a treia se consideră că nu s-au respectat prevederile H.G. nr. 141/2010 privind înfiinţarea, organizarea si funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Sport si Tineret cu modificările si completările ulterioare potrivit căruia Clubul Sportiv „Unirea” Alba Iulia este unitate cu personalitate juridică subordonată Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport, iar sursele de finanţare ale unei astfel de unităţi sunt veniturile proprii si subvenţiile de la bugetul de stat iar  administraţia publică locale nu poate acorda sume de bani din bugetele locale către astfel de cluburi sportive pentru desfăşurarea activităţii.

Potrivit reprezentanților administrației locale în primul caz, având în vedere că hotărârea a intrat în circuitul civil și a produs efecte juridice nu mai poate fi revocată, ci doar anulată în instanță iar în cazul Clubului Sportiv Unirea ”alocarea sumei de bani s-a făcut în baza art.76(3) din Legea educației fizice și sportului care prevede la punctul (c) că bugetul anual cuprinde la partea de venituri alocații de la bugetul de stat și de la bugetele locale, repartizare structurilor sportive de drept public de organele administrației publice centrale și locale”.

În cazul premiilor acordate angajaților de la Teatrul ”Prichindel” se vor face clarificările necesare în cadrul ședinței de consiliu local din 29 ianuarie 2013.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea