Rămâi conectat

Cultură Educație

Prefectul Dan Coriolan Simedru a cerut deblocarea a peste 200 de posturi vacante din şcoli

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prefectul județului Alba, Dan Coriolan Simedru s-a adresat ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului în vederea deblocării celor peste 200 de posturi nedidactice şi didactice auxiliare vacante din unităţile de învăţământ din judeţul Alba.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Alba, Ada Rus, din totalul posturilor vacante, cu un sfert, jumătate de normă sau normă întreagă la nivelul unităţilor de învăţământ, 173 sunt unice. În opinia prefectului judeţului Alba, solicitarea adresată ministerului de resort era necesară, în vederea deblocării posturilor din învăţământ, pentru că majoritatea dintre acestea determină gradul de eficienţă în activitatea şcolilor.

Cele mai multe posturi vacante în învăţământul din Alba sunt cele de îngrijitoare, în număr de 117, urmate de cele 20 de posturi de supraveghetor de noapte, paznic şi portar. În organigramele instituţiilor de învăţământ, sunt vacante alte 19 posturi de secretar, 10 posturi de bucătar şi ajutor de bucătar, 7 de şofer şi 5 de spălătorese. Conform datelor înaintate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, învăţământul preşcolar este cel mai afectat de această situaţie, funcţionarea corespunzătoare a grădiniţelor cu program prelungit fiind cu greu asigurată, în condiţiile în care nu există îngrijitoare, bucătari sau spălătorese.

În judeţul Alba, nevoia de şoferi la unităţile de învăţământ de exemplu nu este un moft, ci o necesitate. De aceşti 7 şoferi depinde transportul la şcoală şi, deci, accesul la educaţie, al multor elevi. Pentru mine, fiecare cetăţean al judeţului, de la cel mai mic până la cel mai în vârstă, este important. Drepturile preşcolarilor şi elevilor din judeţ trebuie protejate, inclusiv prin astfel de demersuri, cum e şi cel pe care l-am făcut la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului pentru deblocarea unor posturi foarte importante, de ele depinzând însăşi activitatea, care trebuie să fie cât mai eficientă, a acestor instituţii de învăţământ. În condiţiile actuale, cu posturi-cheie vacante şi blocate, personalul existent nu poate compensa deficienţele inevitabile. Solicitarea mea a ajuns pe masa ministrului şi sunt optimist în privinţa răspunsului pe care îl vom primi, pentru că Guvernul României are deschidere spre rezolvarea problemelor cu care se confruntă şcolile şi din acest punct de vedere”, a declarat prefectul Dan Coriolan Simedru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea