Rămâi conectat

Curier Județean

Prefectul ar putea fi ambasador

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La finele săptămânii trecute, prefectul Ştefan Bardan a participat la Băile Olăneşti, la reuniunea prefecţilor din tară, la care au asistat şi premierul Emil Boc şi Traian Igaş, ministrul Administraţiei şi Internelor.
Ministrul Traian Igaş Ie-a transmis prefecţilor că 2011 este anul unor modificări profunde în MAI. Astfel, primarii vor avea atribuţii identice cu cele ale preşedinţilor de consilii judeţene, în urma unor propuneri de modificare a Legii administraţiei publice locale. Primarul, după noile modificări la Legea 215/2001 va putea să conducă şedinţele de consiliu local şi să voteze ca orice consilier local. Mai mult, primarul, plus consilierii locali, plus specialişti din cadrul aparatului primăriei care şi-au dat avizul pe un proiect de hotărâre vor răspunde solidar când vor exista sesizări în instanţă. O altă modificare adusă legii va viza învestirea consilierilor, care se va face prin hotărâre judecătorească şi nu prin votul celorlalţi consilieri. De asemenea, vor fi aduse modificări şi îmbunătăţiri şi Legii 340/2004 privind instituţia prefectului, între care reintroducerea funcţiei de secretar general al prefecturii. Vor fi şi actualizări ale Legii 340. Prefectul va putea mijloci, prin ambasadori, relaţii de colaborare din toate punctele de vedere cu prefecturi din state comunitare.
„Consider că realitatea românească din 2011 este cu totul alta faţă de cea de acum câţiva ani sau de cea de la începutul anilor ’90, un stat eficient îşi adaptează în permanenţă politicile publice, astfel încât răspunsul societăţii să fie cât mai bun, iar serviciile oferite cât mai înalte”, a declarat prefectul Ştefan Bardan.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ordin de protecție și dosar penal pentru un bărbat de 37 de ani din Sebeș: Și-a agresat iubita în propria ei locuință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ordin de protecție și dosar penal pentru un bărbat de 37 de ani din Sebeș: Și-a agresat iubita în locuința proprie La data de 4 decembrie 2023, Poliția Municipiului Sebeș a fost sesizată de către o femeie de 41 de ani, din municipiul Sebeș, cu privire la faptul că a fost agresată de concubinul său. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare