Rămâi conectat

Curier Județean

Precizări privind focarul de hepatită din cadrul aşezământului social din comuna Dumbrava

Bogdan Presecan

Publicat

în

Pentru o corectă informare privind focarul de hepatită virală de tip A din cadrul Aşezământului Social „Sfânta Veronica” din Dumbrava, reprezentanții centrului au transmis următoarele precizări:

“Reprezentanţii Aşezământului Social „Sfânta Veronica” din Dumbrava au luat imediat toate măsurile care se impun, astfel încât copiii care au prezentat simptome ale unei îmbolnăviri de hepatită să  primească de urgenţă asistenţă medicală specializată, iar cazurile să fie izolate şi focarul închis.

În prezent autorităţile sanitare desfăşoară o anchetă epidemiologică în acest caz, astfel încât nu am putea decât să facem supoziţii privind cauza îmbolnăvirilor de hepatită. Episodul a apărut însă după ce în cadrul aşezământului a fost preluată în regim de urgenţă din familie o fetiţă în vârstă de 10 ani din Ocna Mureş. Minora a fost introdusă în centru pe baza unei adeverinţe medicale eliberate de medicul de familie din care reieşea că este clinic sănătoasă. Primele manifestări şi simptome ale bolii au apărut în a doua jumătate a lunii martie, iar imediat am luat toate măsurile care se impun: am anunţat medicul de familie care are în evidenţă beneficiarii centrului şi am sesizat cazul autorităţilor sanitare competente solicitând totodată sprijinul acestora.

Elit - Gustul Desăvârșit

La solicitarea coordonatorului centrului la Dumbrava s-a deplasat un laborator mobil de analize aparţinând unui centru medical acreditat din Cluj-Napoca, iar cadre medicale specializate au prelevat probe de urină şi sânge de la de la cei 80 de copii şi adolescenţi ocrotiţi în cadrul aşezământului precum şi de la cei 30 de angajaţi care deservesc centrul.

În prezent în Spitalul din Aiud sunt internaţi patru copiii diagnosticaţi cu hepatită, toate fiind cazuri medii fără complicaţii medicale, iar alţi 8 se află internaţi pentru investigaţii medicale, în cazul acestora existând doar o suspiciune de îmbolnăvire care nu a fost confirmată de analizele de laborator.

În paralel în cadrul aşezământului s-a efectuat o dezinfecţie generală a tuturor spaţiilor de cazare şi de alimentaţie. Precizăm faptul că în depozitul aşezământului social avem asigurată o rezervă de materiale şi substanţe dezinfectante care să ne permită să repetăm dezinfecţia spaţiilor.

Menţionăm că încă de la debutul acestui episod de hepatită am acordat şi vom acorda în continuare tot sprijinul necesar autorităţilor sanitare pentru a derula şi finaliza ancheta epidemiologică desfăşurată în acest caz.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Primăria Alba Iulia cumpără 15 căsuţe de lemn pentru Târgul Sărbătorilor de Iarnă 2022-2023: Care este valoarea achiziției

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Alba Iulia cumpără 15 căsuţe de lemn pentru Târgul Sărbătorilor de Iarnă 2022-2023: Care este valoarea achiziției

Primăria municipiului Alba Iulia intenționează să achiziționeze prin cumpărare directă, 15 căsuţe de lemn pentru festivităţile din sezonul de iarnă 2022-2023 din Cetatea Alba Carolina.

Valoarea totală estimată a achiziţiei este de 150.000 lei, fără TVA.

Caracteristi:

Elit - Gustul Desăvârșit

– dimensiuni L 300 cm x 1200 cm x h 190 cm la perete si h 235 cm la coama
– culoarea alb
– perete simplu confecţionat din lambriu de 2-2,5 cm prins pe ramă de 4-4,5 cm
– uşă pentru aprovizionare pe partea laterală
– oblon în partea din faţă care la deschidere are rol de pult

Târgul Sărbătorilor de Iarnă din Alba Iulia va fi din nou în latura de Vest a Cetății, va avea toate ingredientele cum ar fi patinoar și locuri de distracție pentru copii, dar și un nou aranjament al luminilor și al căsuțelor celor care oferă bunătăți și dulciuri celor care vin acolo.

Potrivit primarului Gabriel Pleșa se va încerca deschiderea Târgului în jurul datei de 6 decembrie, de ziua Sfântului Nicolae.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Prefectul județului Alba, vizită de lucru pe DN1, la lucrările de modernizare. „Continuăm să creăm cele mai bune condiții de trafic”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO| Prefectul județului Alba, vizită de lucru pe DN1, la lucrările de modernizare. „Continuăm să creăm cele mai bune condiții de trafic”

Prefectul Nicolae Albu a fost prezent astăzi pe tronsonul de 21 de km al DN1 între Alba Iulia și Aiud, unde se execută lucrări de modernizare.

„Deși mare parte din traficul interjudețean (Alba – Cluj) a fost preluat de autostrada A10, noi continuăm să creăm cele mai bune condiții de trafic pe drumurile naționale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe DN1, între Alba Iulia și Aiud, pe sectorul cuprins între km 386+660 – km 406+950, se execută lucrări specifice de modernizare (frezare și covor asfaltic MAS16), lucrările având ca termen de finalizare data de 20.11.2022.

Astăzi, în prezența d-lui. Liviu Hondola, șeful secției Drumuri Naționale Alba, am verificat calitatea lucrărilor și m-am asigurat că se respectă întocmai termenele stabilite pentru execuția lor.

Această lucrare completează lucrările de modernizare pe care ne-am angajat să le efectuăm, în luna august 2022 finalizându-se și asfaltarea drumului național 14B care leagă Municipiul Blaj de limita cu județul Sibiu”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Începe amenajarea spațiilor verzi create de-a lungul infrastructurii rutiere la Cugir. Peste 50 de pomi vor fi plantați pe străzile recent asfaltate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe amenajarea spațiilor verzi create de-a lungul infrastructurii rutiere la Cugir. Peste 50 de pomi vor fi plantați pe străzile recent asfaltate.

Peste 50 de pomi vor fi plantați în perioada următoare pe străzile I. Creangă, Rozelor și 1 Decembrie. Recent asfaltate, modernizarea acestor străzi continuă cu amenajarea spațiilor verzi create de-a lungul infrastructurii rutiere.

Elit - Gustul Desăvârșit

De săptămâna trecută s-a lucrat la pregătirea terenului, s-a completat cu sol nutritiv și s-a însămînțat cu gazon, urmând ca în perioada următoare să fie plantați pomi în zonele verzi care permit acest lucru. S-a optat pentru pomi cu rădăcină pivotantă, care cresc adânc, fără să se extindă prea mult, astfel încât să nu fie afectată structura drumului.

Plantări similare se vor face și pe strada Victoriei, atât pe porțiunea deja modernizată (de la ieșirea din oraș până la calea ferată), cât și pe porțiunea din interiorul localității, unde lucrările vor demara în viitor. Mulți dintre copacii deja existenți vor fi înlocuiți cu anumite tipuri de pomi cu dezvoltare verticală, care asigură integritatea străzii.

Reamintim că 13 străzi din rețeaua de transport public de călători sunt în proces de modernizare prin proiectul european „Reducerea emisiilor de carbon bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”. În baza acestuia sunt asfaltate carosabilele, reabilitate și extinse trotuarele, sunt înfințate piste de biciclete, amenajate spații verzi și sunt reorganizate intersecțiile în zonele cu risc ridicat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea