Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Precizări privind focarul de hepatită din cadrul aşezământului social din comuna Dumbrava

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru o corectă informare privind focarul de hepatită virală de tip A din cadrul Aşezământului Social „Sfânta Veronica” din Dumbrava, reprezentanții centrului au transmis următoarele precizări:

“Reprezentanţii Aşezământului Social „Sfânta Veronica” din Dumbrava au luat imediat toate măsurile care se impun, astfel încât copiii care au prezentat simptome ale unei îmbolnăviri de hepatită să  primească de urgenţă asistenţă medicală specializată, iar cazurile să fie izolate şi focarul închis.

În prezent autorităţile sanitare desfăşoară o anchetă epidemiologică în acest caz, astfel încât nu am putea decât să facem supoziţii privind cauza îmbolnăvirilor de hepatită. Episodul a apărut însă după ce în cadrul aşezământului a fost preluată în regim de urgenţă din familie o fetiţă în vârstă de 10 ani din Ocna Mureş. Minora a fost introdusă în centru pe baza unei adeverinţe medicale eliberate de medicul de familie din care reieşea că este clinic sănătoasă. Primele manifestări şi simptome ale bolii au apărut în a doua jumătate a lunii martie, iar imediat am luat toate măsurile care se impun: am anunţat medicul de familie care are în evidenţă beneficiarii centrului şi am sesizat cazul autorităţilor sanitare competente solicitând totodată sprijinul acestora.

La solicitarea coordonatorului centrului la Dumbrava s-a deplasat un laborator mobil de analize aparţinând unui centru medical acreditat din Cluj-Napoca, iar cadre medicale specializate au prelevat probe de urină şi sânge de la de la cei 80 de copii şi adolescenţi ocrotiţi în cadrul aşezământului precum şi de la cei 30 de angajaţi care deservesc centrul.

În prezent în Spitalul din Aiud sunt internaţi patru copiii diagnosticaţi cu hepatită, toate fiind cazuri medii fără complicaţii medicale, iar alţi 8 se află internaţi pentru investigaţii medicale, în cazul acestora existând doar o suspiciune de îmbolnăvire care nu a fost confirmată de analizele de laborator.

În paralel în cadrul aşezământului s-a efectuat o dezinfecţie generală a tuturor spaţiilor de cazare şi de alimentaţie. Precizăm faptul că în depozitul aşezământului social avem asigurată o rezervă de materiale şi substanţe dezinfectante care să ne permită să repetăm dezinfecţia spaţiilor.

Menţionăm că încă de la debutul acestui episod de hepatită am acordat şi vom acorda în continuare tot sprijinul necesar autorităţilor sanitare pentru a derula şi finaliza ancheta epidemiologică desfăşurată în acest caz.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea