Rămâi conectat

Curier Județean

Precizări de la Prefectura Alba legate de votul de la referendum

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prefectul județului Alba, Dan Coriolan Simedru, adresează invitația și îndemnul tuturor cetățenilor cu drept de vot din județ, de a participa la Referendumul din 29 iulie pentru a-și exercita acest drept democratic. 

Totodată, deoarece, recent, în mass-media locală au apărut unele informații eronate privind actele necesare exprimării votului la referendumul din 29 iulie a.c., în vederea informării corecte a cetățenilor județului Alba, reprezentanții Instituției Prefectului fac următoarele precizari:

”Prin act de identitate valabil  se înțelege  carte de identitate, buletin de identitate și carte de identitate provizorie.

Subliniem faptul că, spre deosebire de alegerile locale unde se putea vota doar în cadrul  secțiilor de votare arondate domiciliului,  cu ocazia referendumului național organizat pentru demiterea Președintelui României, votul se poate exprima la orice secție de votare de pe teritoriul național precum și la secțiile de votare organizate în acest sens, în străinătate.

Conform art.37 din Legea 3/2000 , accesul participanților la referendum în sala de vot are loc în serii corespunzătoare numărului cabinelor. Fiecare participant va prezenta biroului electoral al secției de votare, actul de identitate sau adeverința care ține loc de act de identitate. Biroul electoral, după verificarea înscrierii în lista electorală sau după înscrierea în lista electorală suplimentară prevăzută la art. 21, va înmâna participantului buletinul de vot și ștampila cu mențiunea „Votat”, în vederea exprimării opțiunii personale”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au continuat seria activităților de ecologizare, de această dată în zona râului Ampoi: ”Activitățile cuprinse în cadrul programului „Săptămâna verde” au continuat cu o activitate de ecologizare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea