Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Powerliftingul universitar în era marii performanțe | Trei competitori din Alba, la Cupa Europeană Universitară

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 23-27 martie România participă la Cupa Europeană Universitară, o competiție de mare tradiție în powerliftingul european și nu numai, cu peste 20 de națiuni la start, reprezentate de sportivi proveniți de la cele mai prestigioase universități de pe “Bătrânul continent”.

Gazda acestui eveniment sportiv este Luxemburg, țară care se identifică la acest moment cu leadershipul powerliftingului internațional. Prezența României arată pentru iubitorii de statistică o evidentă știință a plasării în momente de mare încărcătură simbolică. În lotul “tricolor”, format din 8 persoane (5 sportivi și 3 oficiali), se regăsesc și trei sportivi din Alba, Paul Bejenariu (cat. +105 kilograme, CS Universitatea Alba Iulia), Maria Magdalena Burduf (foto, stânga; cat. 84 kg, CS Universitatea Alba Iulia) și Cătălin Hangan (cat. 93 kg, CS Unirea Alba Iulia), antrenor și conducător al delegației fiind albaiulianul Ovidiu Pănăzan, președintele FRP.

În clubul select al instituțiilor care se mândresc cu practicarea acestui sport de elită, intră din acest an și Universitatea “1 Decembrie 1918’’ din Alba Iulia prin sportivii legitimați ai CS Universitatea Alba Iulia, competitori care au și calitatea de studenți. Viziunea de dezvoltarea a sportului din perspectiva Federației Române de Powerlifting nu poate fi considerată performantă fără implicarea comunității în acțiuni de acest tip, fără dezvoltarea sportului universitar ca posibilă rampă de lansare a sportivilor către marea performanță internațională în powerlifting.

Țintim obținerea unei medalii în cadrul unei competiții în care se confruntă strategia, pregătirea și desigur încrederea că nu ne aflăm la acest nivel pentru a face figurație. Pentru powerliftingul românesc această participare specifică poate reprezenta începutul dezvoltării sportului universitar la nivelul powerliftingului în cele mai importante centre universitare ale momentului. Deschizător de drum este, așa cum este firesc să fie, CS Universitatea Alba Iulia, un club care se legitimează deja cu performanțe deosebite la acest nivel, dar politica de dezvoltare a powerliftingului privește activarea unor centre precum Cluj Napoca, Oradea sau Brașov în viitorul apropiat. Odată cu această participare este evident pentru noi și nu numai că sportul universitar albaiulian se legitimează cu o nouă și mare performanță. Mulțumim pe această cale domnului prof.univ.dr. Daniel Breaz, rectorul Universității «1 Decembrie 1918» din Alba Iulia si domnului Bogdan Duma, director al CS Universitatea din Alba Iulia, pentru deschiderea și sprijinul acordat marii performanțe”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, Ovidiu Pănăzan (foto, dreapta), președinte Federației Române de Powerlifting, entitate ce are sediul în Cetatea Marii Uniri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea