Rămâi conectat

Sport

Powerliftingul universitar în era marii performanțe | Trei competitori din Alba, la Cupa Europeană Universitară

Dan HENEGAR

Publicat

în

În perioada 23-27 martie România participă la Cupa Europeană Universitară, o competiție de mare tradiție în powerliftingul european și nu numai, cu peste 20 de națiuni la start, reprezentate de sportivi proveniți de la cele mai prestigioase universități de pe “Bătrânul continent”.

Gazda acestui eveniment sportiv este Luxemburg, țară care se identifică la acest moment cu leadershipul powerliftingului internațional. Prezența României arată pentru iubitorii de statistică o evidentă știință a plasării în momente de mare încărcătură simbolică. În lotul “tricolor”, format din 8 persoane (5 sportivi și 3 oficiali), se regăsesc și trei sportivi din Alba, Paul Bejenariu (cat. +105 kilograme, CS Universitatea Alba Iulia), Maria Magdalena Burduf (foto, stânga; cat. 84 kg, CS Universitatea Alba Iulia) și Cătălin Hangan (cat. 93 kg, CS Unirea Alba Iulia), antrenor și conducător al delegației fiind albaiulianul Ovidiu Pănăzan, președintele FRP.

În clubul select al instituțiilor care se mândresc cu practicarea acestui sport de elită, intră din acest an și Universitatea “1 Decembrie 1918’’ din Alba Iulia prin sportivii legitimați ai CS Universitatea Alba Iulia, competitori care au și calitatea de studenți. Viziunea de dezvoltarea a sportului din perspectiva Federației Române de Powerlifting nu poate fi considerată performantă fără implicarea comunității în acțiuni de acest tip, fără dezvoltarea sportului universitar ca posibilă rampă de lansare a sportivilor către marea performanță internațională în powerlifting.

Elit - Gustul Desăvârșit

Țintim obținerea unei medalii în cadrul unei competiții în care se confruntă strategia, pregătirea și desigur încrederea că nu ne aflăm la acest nivel pentru a face figurație. Pentru powerliftingul românesc această participare specifică poate reprezenta începutul dezvoltării sportului universitar la nivelul powerliftingului în cele mai importante centre universitare ale momentului. Deschizător de drum este, așa cum este firesc să fie, CS Universitatea Alba Iulia, un club care se legitimează deja cu performanțe deosebite la acest nivel, dar politica de dezvoltare a powerliftingului privește activarea unor centre precum Cluj Napoca, Oradea sau Brașov în viitorul apropiat. Odată cu această participare este evident pentru noi și nu numai că sportul universitar albaiulian se legitimează cu o nouă și mare performanță. Mulțumim pe această cale domnului prof.univ.dr. Daniel Breaz, rectorul Universității «1 Decembrie 1918» din Alba Iulia si domnului Bogdan Duma, director al CS Universitatea din Alba Iulia, pentru deschiderea și sprijinul acordat marii performanțe”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, Ovidiu Pănăzan (foto, dreapta), președinte Federației Române de Powerlifting, entitate ce are sediul în Cetatea Marii Uniri.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

FOTO: Brândușa Dumitru (TC Sun Alba Iulia), a câștigat turneul internațional Iași Tennis Trophy

Dan HENEGAR

Publicat

în

Tenismena Brândușa Dumitru (12 ani) a reușit să obțină o performanță spectaculoasă la turneul internațional Iasi Tennis Trophy, desfășurat sub egida Tennis Europe (ITF) la Baza Sportivă Ciric din Iași, demonstrându-și talentul și abilitățile remarcabile în tenis.

Albaiulianca legitimată la TC Sun Alba Iulia s-a clasat pe prima poziție, ceea ce reprezintă o realizare impresionantă în cariera sa în ascensiune.

Turneul Iasi Tennis Trophy a atras jucători talentați din diferite părți ale lumii, iar Brândușa Dumitru a reușit să se impună prin jocul său puternic și inteligent. Cu o tehnică remarcabilă și o strategie bine pusă la punct, Brândușa a învins adversarele puternice în toate etapele competiției, ajungând până în finală. Au fost 8 grupe valorice din care au mers mai departe pe tabloul principal câștigătoarele acestor grupe. Brândușa a caștigat grupa B prin 3 victorii succesive. Performanța remarcabilă a Brandușei Dumitru la Iași Tennis Trophy nu doar că adaugă o nouă realizare în palmaresul său, ci demonstrează și potențialul ei în tenisul de performanță. Rezultatul obținut la acest turneu internațional Tennis Europe îi consolidează poziția în clasamentul jucătoarelor de top și îi deschide noi oportunități în carieră.

“Această performanță nu ar fi fost posibilă fără munca asiduă și sacrificiile făcute pentru a ajunge la nivelul la care se află astăzi. Felicitări Brândușei pentru victoria sa strălucitoare la Iași Tennis Trophy și pentru reprezentarea exemplară a tenisului românesc în competițiile internaționale”, a precizat Cristina Moldovan, reprezentantul TC Sun Alba Iulia

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

FOTO: Tenismenii de la TC Sun Alba Iulia, remarcați la Cupa “1 Decembrie 1918” Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Reprezentanții Tenis Club Sun Alba Iulia au obținut rezultate deosebite la competiția “Cupa 1 Decembrie 1918” desfășurată de curând în Cetatea Marii Uniri.

Acest turneu a adunat tenismeni din întreaga țară, care s-au întrecut la mai multe categorii de vârstă. Dar iată rezultatele înregistatate de sportivii de la TC Sun Alba Iulia: *David Chiorean – locul doi la categoria 12 ani; *Anamaria Horșa – locul trei la categoria 12 ani; *Chrissa Moldovan – locul întâi la categoria 14 ani; *Mircea Plopeanu – locul întâi la categoria 14 ani; *Eduard Pițu – locul doi la categoria 14 ani (dominată de TC Sun Alba Iulia); *Biana Moldovan (va împlini 15 ani în luna iunie) – locul secund la categoria 18 ani (evoluând împotriva unor oponente mai mari ca vârstă cu 2-3 ani).

“Toți acești jucători reprezintă cu mândrie Tenis Club Sun Alba Iulia și sunt exemple elocvente ale pasiunii și determinării în tenisul de performanță. Rezultatele lor remarcabile demonstrează nu doar calitățile lor sportive, ci și efortul susținut al antrenorilor și sprijinul familiei și comunității. Cu asemenea talente în creștere, este evident că TC Sun Alba Iulia are un viitor promițător și că se pregătește să continue să se impună la nivel național și internațional. Felicitări tuturor jucătorilor pentru rezultatele lor remarcabile”, a transmis Cristina Moldovan, reprezentantul prestigiosului club de tenis juvenil.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

FOTO: Blăjenii Sebastian Micu și Dorin Moraru, campioni universitari la volei cu CSU UVT Timișoara, al doilea an consecutiv

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volebaliștii Sebastian Micu (foto, dreapta) și Dorin Moraru (foto, stânga), originari din Blaj, unde au deslușit tainele sportului de lângă fileu, au devenit campioni naționali universitari pentru al doilea an consecutiv cu CSU UVT Timișoara.

Formația universitară din Banat a luat medaliile de aur fără a pierde vreun set la această ediție a campionatelor naționale, în finală fiind 2-0 (25-19, 25-20) cu Academia de Studii Economice București. Astfel jucătorii pregătiți de Sorin Schiesz și Eric Reitmayer vor reprezenta România la o nouă ediție a Campionatului European Universitar, în Portugalia, la Braga, în perioada 16-23 iulie.

Pentru mine este al 3-lea titlul universitar consecutiv, cu 3 finale adjudecate. La ediția anterioară a europenelor, în Polonia, la Lodz, am terminat pe locul 5, acum vrem să depășim acel rezultat. Împreună cu Dorin reușim să facem cinste, la acest nivel, voleiului masculin din orașul natal”, a spus Sebastian Micu (23 de ani, ultimii doi ani la Unirea Dej), fost anul trecut vicecampion național la volei pe plajă.

Sebastian Micu și Dorin Moraru (născut în 2001) și-au început cariera voleibalistică la Clubul Sportiv Școlar Blaj, unde au activat de mici și până la încheierea junioratului, aducându-și contribuția în timp la obținerea de diplome și medalii. Ambii au fost admiși la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara activand și în cadrul echipei de Divizia A1. În sezonul viitor Dorin Moraru va rămâne la formația de pe Bega (care recent a promovat), iar Sebastian Micu se pregătește de un transfer, o nouă provocare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ne mândrim cu acești sportivi care odată ce au învătat să câștige și-au format un obicei. Au înțeles că succesul nu este un accident, ci muncă multă și dragoste pentru ceea ce faci. Vă dorim succes maxim, iar mai târziu vă așteptăm acasă ca viitori profesori-antrenori la clubul la care ați învățat tainele voleiului, pentru a duce mai departe tradiția în acest minunat sport”, a transmis prof. Silvia Marcu, antrenor care i-a avut pe mână pe cei doi voleibaliști blăjeni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare