Rămâi conectat

Actualitate

Povestea Elenei, femeia ucraineancă ce a fost urmărită și violată timp de 13 ore de către doi militari ruși: „Vreau să mor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Povestea Elenei, femeia ucraineancă ce a fost urmărită și violată timp de 13 ore de către doi militari ruși: „Vreau să mor”

În Ucraina acuzațiile în care trupele rusești ar folosi violul drept „armă” sunt tot mai dese. Organizația Națiunilor Unite cere ca femeile să fie protejate mai bine, pentru că dovezile se acumulează în urma plecării trupelor ruse.

„Auzim din ce în ce mai des despre viol și violență sexuală. Aceste acuzații trebuie investigate în mod independent pentru a se asigura dreptatea și responsabilitatea. Combinația deplasărilor masive cu prezența semnificativă a recruților, mercenarii și brutalitatea manifestată împotriva civililor ucraineni au ridicat toate steagurile roșii”, a transmis Sima Bahous, directorul agenției ONU Femei.

Elena, strămutată din Herson este una dintre aceste victime: acuză doi militari ruși că au violat-o timp de 13 ore, după ce a fost urmărită.

„Nici nu am avut timp să închid ușa casei mele. Au venit în spatele meu. Nu am avut timp să iau telefonul, nu am avut timp să fac nimic. Pur și simplu, fără un cuvânt, m-au împins pe pat, m-au zdrobit fără un cuvânt cu pistolul lor, m-au dezbrăcat. A fost dezgustător. Repugnant. Vreau să mor”.

Vor fi deschise anchete internaționale. În Consiliul de Securitate al ONU, Rusia are un drept de veto care le poate interzice, dar Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU, din care Moscova a fost recent îndepărtată, poate investiga aceste crime de război.

Sursa: n4.md


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea