Rămâi conectat

Ştirea zilei

Povestea educatoarei care locuiește în camera unei grădinițe dintr-un sat din Alba: ”Postul acesta este ceea ce îmi doresc”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ioana Alina Koncz, o educatoare în vârstă de 27 de ani, locuiește, de 5 ani, într-o cameră din grădinița pe care o frecventează 10 copii, iar acest lucru, pentru ea, nu reprezintă un sacrificiu pentru că postul acesta este ceea ce își dorește.

educatoare02Înainte de a profesa ca educatoare în satul Purcăreți, comuna Pianu de Jos, a lucrat într-o benzinărie și a vândut înghețată. Și-a dat seama că locul ei este în învățământ și spune că ”postul acesta înseamnă ceea ce îmi doresc, ceea ce vreau și ceea ce mi se potrivește cel mai bine. Nu mă văd făcând altceva”.

A absolvit Liceul Pedagogic din Blaj, iar din 1 septembrie 2009 este educatoare la grădinița din Purcăreți unde locuiește într-o cameră dotată cu o sobă, un fotoliu-pat, un birou și o măsuță.

Ea și-a ales postul și spune că nu are intenția, deocamdată, să plece pentru că s-a atașat de copii, părinți și simte că acolo îi este locul.

”În viitor, îmi doresc să lucrez tot în învățământ și voi sta la Purcăreți până când voi simți că acolo este locul meu. Când voi simți că e timpul să fac altceva, sau în alta parte, o voi face cu speranța că în locul meu va veni cineva care să-și dorească să fie acolo și tot ce va face va fi pentru copii, și nu neapărat pentru dosarul personal sau CV”, a spus Ioana Koncz.

Întrebată care este cea mai frumoasă amintire munca ei de educatoare, ea a spus ”Fiecare zi alături de acei copii e o amintire plăcută și indiferent de ce va fi în viitor această perioada va fi o amintire plăcuta întotdeauna. Îmi voi aminti de fiecare copil și îmi doresc, dacă se poate, să mai aflu câte ceva după ce vor mai creste și vor avea familii, copii…”.

Cum arată o zi obișnuită: ”Mă trezesc, pregătesc sala pentru venirea copiilor, facem activitățile împreună. După plecarea copiilor, mă pregătesc pentru activitățile din următoarea zi, mă uit la un film, citesc o carte, ascult muzică și mai merg pe la vecini, în vizita”.

Ioana Alina Koncz a crescut într-o comună de lângă Blaj.

Primarul comunei Pianu de Jos, Marin Ioan Petruse, a avut cuvinte de laudă la adresa educatoarei și se aștepta ca după primul an să-și caute un post în mediul urban, unde sunt mai multe posibilități.

”O cunosc de peste cinci ani, de când a câștigat concursul pe post și și-a manifestat dorința de a veni la Pianu. Apreciez faptul că a avut perseverență. Mă așteptam ca după primul an să plece, ținând cont de vârsta ei. Credeam că va prefera mediul urban. În al doilea an m-a încurajat și am amenajat câte ceva în locuința ei. I-am asigurat lemnele pentru încălzire și am încercat să-i consolidăm relația cu cetățenii. Oamenii apreciază activitatea ei”, a spus Marin Petruse.

Pentru a profesa în Purcăreți este obligatoriu să locuiești, în timpul săptămânii, acolo, deoarece nu există mijloace de transport.

Înaintea Ioanei la grădinița cu pricina a profesat, timp de 3 ani, o educatoare cu referințe la fel de bune, iar după ce s-a măritat, a ales o școală primară din Sebeș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în a doua zi vor fi prezenți și Cristian Tudor Popescu, Florin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea