Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Poveste halucinantă cu un traficant și o minoră racolată prin metoda ”lover-boy”. Tânăra a fost agresată și obligată se se prostitueze într-un apartament din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un traficant de minori a agresat și obligat o minoră să se prostitueze exclusiv în folosul lui într-un apartament din Alba Iulia. Bărbatul de 25 de ani, Lingurar Mihăiță Marius, a fost prins, arestat și condamnat de prima instanță la 6 ani și 6 luni de închisoare pentru trafic de minori și pronografie infantilă.

Victima acestuia avea la momentul respectiv 15 ani și 7 luni. Bărbatul s-a folosit de metoda ”lover-boy” pentru a o ”acapara” pe fată. ”Inculpatul a recrutat-o prin metoda lover-boy (făcând-o să se îndrăgostească de el) pentru a practica prostituția în folosul lui. Este de menționat în acest context faptul că pe contul de facebook folosit de către inc. Lingurar, au fost găsite mai multe mesaje text «de iubire» adresate de acesta în aceeași perioadă atât minorei cât și altor fete cu care acesta comunica, aspect ce denotă faptul că acestea erau folosite în activitățile de recrutare, mesajele fiind gata redactate și în funcție de nevoi erau trimise de inculpat fetei care coresponda cu el”, se susține în document.

”(…) S-au cunoscut pe rețeaua de socializare facebook în cursul lunii ianuarie 2017, când inc. Lingurar se afla plecat în Anglia iar minora se afla în România și urma cursurile școlare în clasa a VII. Cei doi au devenit repede prieteni/iubiți (pe facebook), fata i-a povestit acestuia despre anumite experiențe traumatizante prin care a trecut și anume că a practicat anterior prostituția, că a făcut un avort, etc., i-a spus explicit că nu mai dorește să practice prostituția, inculpatul comunicându-i faptul că el o iubește și nu este interesat de aceste aspecte, dorind doar să-și întemeieze o familie alături de ea. Inculpatul a revenit în țară în data de 30.01.2017, s-a întâlnit cu minora și a determinat-o pe aceasta să practice prostituția, fata reprezentând pentru el doar o sursă de venit”, se afirmă în motivarea deciziei de condamnare de la Tribunalul Alba, publicată pe site-ul rolii.ro.

La aproximativ două săptămâni după prima întâlnire, în cursul lunii februarie 2017 fata a fost forțată de către inculpat să practice prostituția fiind agresată de acesta atât psihic cât și fizic, fiind și bătută. Inițial, minora, a fost exploatată sexual în zona localității Simeria, jud. Hunedoara, unde a fost scoasă de către inculpat pentru a practica prostituția stradală. Ulterior, cei doi au venit la Alba Iulia, unde, bărbatul, a închiriat un apartament, i-a făcut mai multe fotografii în care apărea dezbrăcată, care au fost postate pe un site cu anunțuri. Situația a durat până în 16 martie 2017, când, pentru a scăpa de inculpat, fata a reușit să telefoneze la poliție de pe telefonul unei alte persoane.

”Ulterior apelului la fața locului s-a deplasat un echipaj mixt poliție/jandarmi. Înainte să ajungă poliția minora i-a spus inculpatului că urmează să ajungă un client, astfel că inculpatul a coborât din apartament, iar minora a fost preluată de poliție, ocazie cu care a menționat faptul că a fost exploatată sexual în acel apartament. (…) Ulterior apelului la 112, organele de poliție din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia s-au sesizat din oficiu în prezenta cauză și minora a fost audiată la data de 16.03.2017”, se susține în motivarea instanței. În perioada 10-15.03.2017 în care a practicat prostituția în apartamentul din Alba Iulia, fata a câștigat din prostituție suma de 2.150 lei din care suma de 1.950 lei a fost predată către inculpatul Lingurar. După audieri, acesta a amenințat-o cu moartea pe fată și i-a transmis mai multe mesaje cum ar fi: ”Tu femeie nu mai vreau ca sa stau cu tine, dar sa moara mama în cancer daca nu îți retragi declarația jur ca o sa te omor. Stau la tine in fata la… o lună și tot te prind”.

Instanța de judecată a constatat clar faptul că ”victimei i s-a adus atingere nu doar integrității fizice și psihice ci și onoarei și demnității sale, persoana vătămată fiind angrenată în activitățile de întreținere de raporturi sexuale contracost, prin specularea vulnerabilității sale psihologice, cursul vieții sale fiind în mod clar deviat”. Și din acest motiv, judecătorul a decis să aprobe solicitarea procurorului și să-l oblige pe bărbat să ăi plătească daune morale în valoare de 10.000 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea