Rămâi conectat

Ştirea zilei

Potrivit lui Ioan Dîrzu, președintele PSD Alba, românii o duc mai bine dar încă nu s-au prins: ”creștere economică peste cele mai optimiste așteptări”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit lui Ioan Dîrzu, președintele PSD Alba, românii o duc mai bine dar încă nu s-au prins: ”creștere economică peste cele mai optimiste așteptări”.

Deși s-a plasat de partea lui Dragnea în războiul acestuia cu premierul Mihai Tudose, liderul PSD Alba deputatul Ioan Dîrzu se laudă cu performanțele economice ale Guvernului condus de premierul demisionar.

În plină criză guvernamentală, când euro a explodat din cauza nesiguranței politice din România, gazele tocmai s-au scumpit cu peste 8%, prețul benzinei și motorinei continuă să crească iar prețul alimentelor de bază la fel, liderul PSD Alba consideră oportun să le transmită românilor că: ”Economia României a avut o creştere de 8,8% în T3 (n.r. – trimestrul 3) 2017 faţă de T3 2016, iar la 9 luni din 2017 creşterea economică a fost de 7%, cu mult peste cele mai optimiste aşteptări.

La începutul anului 2017, FMI și Comisia Europeană mergeau pe o estimare a creșterii economice de 3,5%, maximum 4,5%, cea mai optimistă prognoză”.

”Avem o creştere susținută a producţiei industriale şi a formării brute de capital fix, iar la capitolul salarial comparativ cu luna noiembrie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 13,4%. Indicele câştigului salarial real (evoluţia în raport cu rata inflaţiei) faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 109,9%, conform ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS). De asemenea în trimestrul al treilea din 2017 produsul intern brut a crescut cu peste 8 la sută.

Aceste date confirmă eficacitatea măsurilor adoptate din Programul de Guvernare al PSD, și ne obligă să păstrăm același ritm susținut de implementare”, transmite Dîrzu într-un limbaj care amintește izbitor de mult de discursurile lui Ceaușescu.

Cu alte cuvinte, Dîrzu spune că românii o duc foarte bine, numai că încă ei nu s-au prins.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea