Rămâi conectat

Ştirea zilei

Potor şi Atanasiu le cer tuturor parlamentarilor din Alba să voteze moţiunea de cenzură

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Moţiunea de cenzură depusă de membrii USL este forma de sancţionare atât a modificărilor aduse legii Codului Muncii, pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea, cât şi la adresa acestei proceduri şi a reprezentanţilor actualei puteri, „care abuzează în continuare de angajarea răspunderii pentru a-şi impune punctul de vedere, pentru a impune legi nedemocratice şi contrare intereselor cetăţenilor români”.
Cei doi deputaţi liberali de Alba, Călin Potor şi Teodor Atanasiu se întreabă: „Ce mesaj poate transmite puterea politică din România, în frunte cu preşedintele Băsescu, cetăţenilor români, ţărilor Uniunii Europene, cancelariilor de peste Ocean, celor de la FMI, de la care cer încă bani pentru clientela politică, când proclamă că Boc trebuie schimbat, pentru ca, a doua zi, aceeaşi putere executivă să pretindă, prin gura şi semnătura omului hulit, că poate promova prin angajarea răspunderii un proiect bun pentru ţară şi pentru români. Suntem împotriva unui astfel de mesaj neserios, care transmite numai neîncredere şi gâlceavă politică!”
Parlamentarii liberali Potor şi Atanasiu spun că angajarea răspunderii Guvernului pe Codul Muncii nu este specifică unui regim democratic, pentru că „procedura este forţată, ocoleşte dezbaterea parlamentară şi argumentele societăţii civile, nu serveşte nici interesele celor cărora se adresează, pentru că textul propus nu este în măsură a flexibiliza raporturile de muncă, mai ales într-o perioadă de criză”.
Cei doi liberali vor sancţiona această decizie deoarece angajarea răspunderii este doar parte a jocului de putere din sânul PDL, menit să-l păstreze pe Boc şi în funcţia de preşedinte PDL. În moţiunea depusă de PNL şi PSD se arată că „angajarea răspunderii pe Codul Muncii afectează grav interesele salariaţilor şi angajatorilor”. Este posibilă creşterea instabilităţii salariaţilor români pe piaţa muncii, restrângerea dreptului constituţional cu privire la negocierea colectivă şi prelungirea timpului de muncă zilnic şi săptămânal. Călin Potor şi Teodor Atanasiu fac un apel public direct către toţi parlamentarii de Alba să le susţină exemplul şi să taxeze greşelile actualului guvern incompetent.
Biroul de presă al PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Apelul unui tânăr din Alba, pentru mama sa, bolnavă de LEUCEMIE: ”Are nevoie de mult sânge. Vă rog, donați pentru ea”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apelul unui tânăr din Alba, pentru mama sa, bolnavă de LEUCEMIE: ”Are nevoie de mult sânge. Vă rog, donați pentru ea” Gabriel Pantea, un tânăr din Alba Iulia, luptă pentru viața și sănătatea mamei sale, diagnosticată cu leucemie. Băiatul a lansat un apel de donare de sânge pe rețeaua de socializare Facebook și-i roagă pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare