Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Postul Crăciunului: Sfaturi pentru o alimentație sănătoasă și reguli simple pentru a-ți menține silueta

Ziarul Unirea

Publicat

în

siluetaPotrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, persoanele care ţin post riscă să ia în greutate din cauză că alimentele potrivite acestui regim alimentar sunt de multe ori foarte bogate în carbohidraţi, lucru care cere o atenţie deosebită şi urmarea câtorva reguli simple pentru a menţine silueta dorită

Unul dintre lucrurile la care persoanele care ţin post trebuie să fie atente este cantitatea de hrană din farfurie sau alimentele pe care, de multe ori, le consumă pe fugă. Foarte multe feluri de mâncare de post conţin zahăr în compoziţie, iar consumul de cantităţi mai mari din aceste alimente poate duce nu numai la îngrăşare, ci şi la apariţia, în timp, a unor probleme de sănătate.

Un alt element important este reprezentat de orele la care mănâncă persoanele care ţin post. Cel mai indicat este ca fiecare să respecte un program fix al meselor principale, iar cina să nu fie luată mai târziu de ora 19.30.

Un alt factor de risc îl reprezintă alimentele procesate industrial, în perioada postului, dar nu numai, fiind indicat ca oamenii să aleagă produse cât mai simple, cât mai puţin procesate. Cu cât un produs este complex din punct de vedere al procesării industriale, cu atât este mai bogat din punct de vedere caloric, dar, uneori, şi mai toxic pentru organism.

Specialiştii recomandă o dietă de post bogată în legume şi fructe de sezon, dar şi în cereale şi fructe oleaginoase.

Sursa Mediafax


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea