Rămâi conectat

Politică Administrație

Posibile întreruperi ale furnizării apei potabile în mai multe localități din Alba, în 29 iulie

Publicat

în

  • Posibile întreruperi ale furnizării apei potabile în 29 iulie, în mai multe comune și sate din Alba printre care și orașele Ocna Mureș și Blaj, au anunțat reprezentanții APA CTTA Alba.

Apa CTTA Alba02SC APA CTTA SA Alba a anunțat posibile întreruperi ale furnizării apei potabile în data de 29 iulie, de la ora 1.00, din aducțiunea generală Dn 1200 mm, în vederea executării lucrărilor de realocare a unui tronson din această aducțiune, care subtraversează Autostrada Sibiu-Deva în zona municipiului Sebeș. Durata de întrerupere a furnizării apei se estimează la 24 de ore.

Din cauza acestei întreruperi furnizarea apei pentru consumatorii existenți din zona municipiului Sebeș, Alba Iulia și până în orașul Teuș se va face din aducțiunea Dn 1000 mm (Fir 1), iar pentru cei din orașele Aiud, Ocna Mureș și Blaj și localitățile rurale de pe traseu, din rezervoarele de acumulare care dispun de capacitatea de înmagazinare de aproximativ 18-20 ore. Localitățile și consumatorii care nu dispun de rezervoare de acumulare vor fi afectați pe toată perioada de întrerupere pentru realizarea lucrărilor de realocare.

La punerea în funcțiune a conductei Dn 1200 mm și reluarea furnizării apei pot apărea depășiri are parametrilor de turbiditate și fier, situație în care se va proceda la spălarea conductelor până la încadrarea în parametrii de potabilitate, au anunțat reprezentanții APA CTTA Alba.

Electrica Furnizare Discount

În cadrul unei conferințe de presă, directorul general al Societăţii Comerciale “APA CTTA” SA Alba a explicat cazurile în care unele comune și sate, precum și orașele Blaj și Ocna Mureș vor putea fi afectate de posibilele întreruperi ale furnizării apei potabile.

”Să nu oprim lucrările la autostradă noi am acceptat ca aceste conducte să fie mutate de pe amplasamentul lor într-un tunel, după ce s-a dat drumul la autostradă. Nu ne-am opus, din contră am venit în întâmpinarea lor. Am făcut greșeala și nu am anunțat la prima relocare deoarece am fost foarte siguri pe noi că nu se întâmplă nimic. Mutând toți consumatorii de pe Firul 1 pe Firul 2. Am avut niște greșeli, nu am anunțat și acela a fost motivul pentru care am acceptat ca societatea să fie sancționată. Ei acum, la autostradă, urmează să fie relocată conducta care alimentează tot județul Alba până la Ocna și până la Cetatea de Baltă, lucrare care va începe în data de 29 la ora 1.00 noaptea. Asta înseamnă că pe această magistrală trebuie să întrerupem total alimentarea cu apă. Sunt conducte mari și noi pregătim cât se poate de bine această lucrare, dar niciodată în aceste conducte care au vechime de 30 de ani, nu poți știi ce poate să apară (…). Alba Iulia zicem nu va fi afectată de loc, fiindcă o putem alimenta și orașul de jos și orașul de sus, print-un sistem de pompare. Aiudul nu va fi afectat că are sursa proprie. Orașele de la stația din Galda au rezervoare, însă acele rezervoare nu știm dacă ajung 24 de ore cât estimăm că ține această lucrare. Noi sperăm că nu vom afecta pe nimeni. Însă dacă Doamne ferește, poate să apară turbidități mai mari, noi nu vom mai livra apă cu turbiditate peste 4. Când vine apă cu turbiditate mai mare de patru o dăm la canal. Doar în cazul acesta, dacă nu facem față unii consumatori pot rămâne fără apă, și vorbesc de la Galda încolo. Cu această lucrare, terminăm partea de autostradă referitoare la Alba Iulia”, a spus Viorel Lazăr.

Acesta a mai explicat că lucrările  trebuie făcute mai devreme sau mai târziu, scuzându-se pe această cale pentru apa maronie care a curs la robinetele locuitorilor din Alba Iulia în zilele trecute. ”Noi sperăm să nu simtă populația, dar dacă parametrul de turbiditate nu este în limita sub 5, nu acumulăm și nu dăm la populație, în 29 iulie. Preferăm să nu dăm, decât să fie discuțiile care au fost”, a mai spus Lazăr.

”Populația trebuie să înțeleagă că acest lucru se întâmplă în beneficiul lor, este un lucru bun, un lucru pe termen lung. Ar trebui să ne bucurăm că există astfel de lucrări pe raza județului Alba care, în consecință, vor duce la îmbunătățirea calității apei pe termen lung. Din punct de vedere al sănătății chiar dacă au fost și săptămânile trecute acele creșteri de turbiditate, nu produc modificări din punct de vedere al sănătății (…) Vom monitoriza împreună cu Apa CTTA Alba, apa din județul nostru”, a spus directorul DSP Alba Horea Timiș.

Ileana Văcaru, medic al DSP Alba a explicat că apa din zilele trecute conținea fier într-o formă anorganică, care nu este periculos, iar APA CTTA Alba a ales răul cel mai mic, furnizarea ei în această formă decât stoparea acesteia în perioada determinată.

”Modificările de culoare din zilele trecute au fost date de prezența fierului în apă, în cantități mai mari, însă fierul s-a prezentat într-o formă anorganică și asta din punct de vedere al sănătății este nul. Fierul în forma anorganică nu este considerată o substanță toxică, astfel încât singurul efect ar fi putut fi culoarea neplăcută a hainelor, dacă cineva a luat decizia să spele hainele în acest interval de timp, sau probleme de inacceptabilitate pentru că suntem obișnuiți să consumăm o apă incoloră. Și așa se și spune, că apa trebuie să fie incoloră, inodoră, insipidă. Există situații în care trebuie ales între două rele. Fie întreruperea furnizării apei, fie furnizarea ei în condițiile în care aceasta va traversa niște conducte cu o serie întreagă de depuneri, care vor veni cu o culoare neplăcută”, a spus medicul Ileana Văcaru.

SC APA CTTA ALBA: Lista localităților cu posibile întreruperi de furnizare a apei potabile în 29 iulie:

– MIHALȚ, COȘLARIU, CRĂCIUNEL, BUCERDEA, OBREJA, CISTEI, GLOGOVEȚ, VALEA LUNGĂ, LODROMAN, LUNCA

-SÎNCEL, ICLOD, LUNCA TÂRNAVEI, SONA, CĂPÎLNA DE JOS

-BELDIU, MESENTEA, GALDA DE JOS

-BAGAU, LOPADEA NOUA, DECEA, INOC, MIRĂSLAU, UNIREA

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR de Alba: Guvernarea PSD-PNL a reușit „performanța” de a arunca România în haos

Publicat

în

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR de Alba: Guvernarea PSD-PNL a reușit „performanța” de a arunca România în haos

Coaliția PSD-PNL a reușit performanța ca, în mai puțin de două luni de guvernare, să arunce România în haos. Hoție, demagogie, incompetență și nepăsare sunt cuvintele care caracterizează o guvernare devenită toxică pentru țară. Noul an a început cum nu se putea mai prost: prețurile la electricitate și la gaz au explodat, inflația se accentuează, iar românii sunt tot mai săraci. Pensionarii primesc o mărire a pensiilor, care reprezintă doar „praf în ochi”, în timp ce pensiile speciale sunt crescute cu 20%. În opoziție, PNL promitea că va elimina pensiile speciale în 30 de zile. De atunci au mai curs multe promisiuni liberale, iar liderii PNL au ajuns la fel ca și cei din PSD: mint precum respiră și își bat joc de români.

Ce a rămas în urma coaliției PNL – PSD după aproximativ 2 luni de guvernare?

1.Au aruncat România în criză energetică și românii sărăcesc plătind facturi enorme la gaze și electricitate.

Electrica Furnizare Discount

În acest timp, cel care trebuia să ne apere interesele, șeful Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, Dumitru Chiriță, este absent nemotivat, iar mass-media susține că s-ar relaxa într-un paradis tropical în Republica Dominicană. Acest băiat deștept, înșurubat în funcție de PSD, se bucură de un salariu de 57.000 de lei pe lună sau 12.000 de euro, adică echivalentul a 57 de pensii minime. Într-o Românei NORMALĂ, șeful ANRE ar trebui să își dea demisia sau să fie demis, nu pentru salariul nesimțit pe care îl încasează, ci pentru că a tăcut mâlc și nu a mișcat nici măcar un deget, în timp ce țara se scufunda în criză energetică. Autoritatea pe care o conduce are obligația de a proteja piața energiei și pe consumatori, astfel încât putea interveni pentru a evita situația dezastruoasă în care am ajuns. Prin lipsa măsurilor concrete pentru a stopa criza energetică, monstruoasa coaliție PSD – PNL demonstrează că este părtașă la sărăcirea românilor, protejând în schimb interesele băieților deștepți din energie. Cu complicitatea ministrul Economiei, Virgil Popescu, a șefului ANRE, Dumitru Chiriță, și a celorlalți membri ai Guvernului, firmele șmecherilor din energie prosperă în această perioadă, în timp ce populația sărăcește.

2.Și-au împărțit ciolanul și au căpușat instituțiile publice

Apoi, liberalii și pesediștii au fost ocupați în această perioadă să își împartă ciolanul, astfel încât au căpușat și politizat instituțiile publice și companiile de stat. Au devorat tot ce se putea din zona publică, instituție cu instituție și companie cu companie, dorind astfel să-și satisfacă toată camarila din partidele PNL si PSD. Meritocrația a ajuns o glumă bună, iar în funcție sunt promovați oameni incompetenți, dar obedienți șefilor și baronilor politici.

3.Și-au bătut joc de pensionarii români

PNL și PSD au demonstrat că puțin le pasă de soarta pensionarilor români și îi condamnă la sărăcie lucie. Creșterea inflației, explozia prețurilor la energie, lipsa măsurilor sociale și economice coerente duce la creșterea numărului de români aflați în sărăcie. Peste un sfert dintre români sunt, potrivit statisticilor, în sărăcie lucie, iar numărul lor este în creștere.

4.Au gestionat dezastruos pandemia

Guvernul PNL – PSD și-a demonstrat incompetența și în gestionarea pandemiei, iar noul val ne-a prins nepregătiți. Românii ajuns să se imunizeze în masă, iar cei care au șanse supraviețuiesc, în timp ce persoanele răpuse de virus sunt doar niște cifre în statistici. Aceasta este politica sanitară promovată de două partide interesate doar de sifonarea banului public și de procentele din sondajele politice.

5.Sunt pe punctul să dea de gard cu PNRR și România să piardă miliarde de euro pe la Uniunea Europeană

Guvernarea incompetenților este pe punctul de a da de gard și cu Planul Național de Redresare și Reziliență, ceea ce ar însemna că România va pierde miliarde de euro de la Uniunea Europeană. Programul croit de colegii din USR-PLUS și aprobat de Comisia Europeană cuprinde măsuri serioase de reformă pe care politrucii și demagogii din PNL și PSD nu au curaj și nu vor să le implementeze. De acum, fiecare ezitare și întârziere în PNRR se va cuantifica în bani pierduți de comunitățile din România.

6.România a ajuns la o datorie istorică

România are o datorie publica istorică de peste 57 miliarde de euro, trăim pe datorie de câțiva ani de zile si rămâne ca, în viitor, copii noștri să plătească incompetenta guvernanților de acum. Nepăsarea lor o plătim noi toți, pentru că tot ce au sădit aceste 2 partide izvorâte din FSN se întoarce împotriva lor și împotriva românilor. România e jefuita de 30 de ani și se pregătesc alte tunuri de miliarde de euro din bugetul statului.

Acestea sunt doar câteva dintre „mărețele realizări” ale Guvernării PNL-PSD, o guvernare care își bate joc de românii simpli, îi umilește și îi sărăcește. În aceste două luni ne-am convins cu toții cu liberalii și pesediștii sunt la fel: politruci, demagogi și incompetenți. Nu pot și nu vor să pună țara aceasta pe roate și să reformeze instituțiile statului. România are nevoie de stabilitate, România are nevoie de reforme, România are nevoie de investiții. Pentru ca toate acestea să se realizeze, România are nevoie de un guvern activ, un guvern competent, care să fie aproape de cetățeni. Guvernul PNL – PSD nu este și nu va fi niciodată un astfel de guvern deoarece principala țintă a acestei guvernări este jefuirea banului public.

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba

Citește mai mult

Politică Administrație

Amenzi de 4 ori mai mari pentru furnizorii de energie sau gaze care greșesc facturile – propunere

Publicat

în

Amenzi de 4 ori mai mari pentru furnizorii de energie sau gaze care greșesc facturile – propunere

PSD vrea ca furnizorii care trimit facturi greșite la energie electrică sau la gaze naturale să fie penalizați cu amenzi de patru ori mai mari decât nivelul actual, spun surse din coaliție, scrie stiripesurse.ro

Propunerea o să fie făcută în ședința coaliției de guvernare. În cazul facturilor greșite primite de clienții casnici, amenzile să fie aplicate de ANPC, iar în cazul facturilor greșit primite de firme, amenzile să fie aplicate de ANRE, ar mai dori social-democrații.

Citește și: Compensarea și plafonarea facturilor la energie electrică și gaze naturale din luna februarie 2022. Cum se aplică noile măsuri

O altă propunere este ca penalitățile să fie aplicate inclusiv pentru facturile din ianuarie.

Electrica Furnizare Discount

Guvernul este așteptat să adopte OUG care introduce noile plafoane/compensări la facturile de energie electrică și gaze.

Ce măsuri pentru plafonarea sau compensarea prețurilor au fost decise de la 1 februarie până la 31 martie:

Scăderea plafonului la energie electrică de la 1 leu la 0,8 lei per KW. De asemenea, limita consumului să crească de la 300 de KW la 500 de KW pentru care se calculează acest preţ, practic reiese o compensare de 0,291 lei per KW, ceea ce va însemna că la consumator se va percepe 0,68 bani pe KW.

Pentru IMM-uri, pentru consumatorii mari, non-casnici, va fi plafonat preţul la energie electrică la un leu pe KW.

La gazele naturale, plafonul va scădea de la 0,37 la 0,31 lei pe KW, iar limita de consum pentru 5 luni de zile va creşte de la 1.000 la 1.500 KW. De asemenea, se va aplica un discount de 40%, de la 33 la 40%, asigurându-se astfel un preţ de 0,221 lei per KW. Pentru IMM-uri, şcoli, spitale, biserici, industria alimentară se va asigura un preţ de 0,37 lei per KW

Citește mai mult

Politică Administrație

163 de ani de la MICA UNIRE. Radu Cristian, consilier local PSD Sebeș: „Un moment crucial pentru istoria poporului român și temelia formării statului nostru modern”

Publicat

în

163 de ani de la MICA UNIRE. Radu Cristian, consilier local PSD Sebeș: „Un moment crucial pentru istoria poporului român și temelia formării statului nostru modern”

Radu Cristian, consilier local PSD al municipiului Sebeș, a prezentat un mesaj cu ocazia Micii Uniri, comemorată astăzi, aducând aminte de toate valorile care au reprezentat acest eveniment istoric, de o mare însemnătate pentru poporul nostru.

„Astăzi, 24 ianuarie se împlinesc 163 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, cunoscută și sub numele de „Mică Unire”.

A fost un moment crucial pentru istoria poporului român, o dorință colectivă, materializată cu ajutorul elitelor din lumea politică, care au înțeles care este nevoia tuturor românilor, și implicit soluția.

Electrica Furnizare Discount

Unirea Principatelor Române a fost temelia formarii statului român modern, reformele inițiate de către Alexandru Ioan Cuza în domeniul juridic, social și economic, având un rol cheie în dezvoltarea societății noastre la acea vreme.

CITEȘTE ȘI: Radu Cristian: „Am promovat produsele locale din Sebeș în Parlamentul European și voi continua sprijinirea producătorilor locali”

Dragii mei, cu acest prilej vă doresc tuturor multă sănătate, înțelepciune și curaj pentru a merge mai departe și să nu uitați faptul că oamenii care și-au iubit cu adevărat țara, au realizat lucruri mărețe, iar această pagină de istorie, ar trebui să fie o lecție pentru mulți dintre noi.

Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți!”, a fost mesajul consilierului local PSD Sebeș.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare