Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Pompierii din fotbalul județean, prezenți la datorie | Aiudeanul Rareș Gînscă: “Pandemia de coronavirus e cel mai greu test, nu putem fugi când e greu”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În fotbalul amator din Alba sunt numeroși jucători care sunt de profesie “salvatori”, mai bine spus angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Unirea” al Județului Alba, unul ditre aceștia fiind aiudeanul Rareș Gînscă.

Repartizați în teritoriu, la diverse structuri ale pompierilor, aceștia încearcă să strângă rândurile și să se racordeze la noile realități date de pandemia de coronavirus. Sunt nume precum Cosmin Șuvaina (la Sebeș), Ștefan Szabo (Blaj), Ioan Gherman și Andrei Miclea (Alba Iulia), Călin Vaidasigan (Băgău), Adrian Croitoru, aiudenii Rareș Gînscă și Lucian Hetea, care nu se pot despărți de “sportul rege”. Iar pompierii rămân în linia întâi, în aceste momente de cumpănă, în ciuda provocărilor multiple la care sunt supuși, cu presiunea imensă dată de lupta cu pandemia de coronavirus.

Unul dintre acești pompieri-fotbaliști din Alba este aiudeanul Rareș Gînscă, în vârstă de 41 de ani, ce transmite un mesaj ferm în aceste clipe dificile. “Acum este nevoie de unitate și solidaritate! Am crezut că le-am văzut pe toate, focuri de pădure, incendii la locuințe, accidente rutiere cumplite, dar nu-mi puteam închipui ce trăim acum. Este cel mai greu test”, a spus Rareș Gînscă, un apreciat goalkeeper la nivelul județului Alba. Mereu în alertă, pregătiți pentru clipa în care sună sirena, ce înseamnă eveniment și intervenție, pompierii sunt “la datorie” și acum în aceste clipe dificile, cu toate riscurile rezultate. “

Sunt momente delicate, ești expus și iei în calcul chiar izolarea de familie, de cei dragi. Trebuie să ne echipăm, să ne protejăm, să fim pregătiți pentru orice, inclusiv la un accident rutier să considerăm că intrăm în contact cu o persoană contaminată cu COVID-19. Din păcate, lucrurile nu merg în direcția dorită și ne așteptăm la până la Paște situația să se înrăutățească”, a adăugat Gînscă.

*”Am depus un jurământ”

“Toți am depus un jurământ, polițiști, militari, pompieri, cadre medicale. Aceasta ne este meseria pe care am ales-o, nu trebuie să cedăm, să dăm înapoi. Dacă ne temem acum, ce vom face atunci când focul va fi mai mare? Nu putem fugi când este greu!”, a declarat Rareș Gînscă, antrenor al echipei de Liga a 4-a Viitorul Vama Seacă.

Deocamdată aiudeanul nu s-a confruntat cu un caz de coronavirus și speră ca lucrurile la nivel național să nu capete o amploare nedorită, să poată fi stăpânite, să rămână controlabile. “S-a schimbat radical modul de protecție, o să fie mai mult personal pe SMURD. Să sperăm că vom reuși să trecem peste toate”, a încheiat Rareș, angajat de 13 ani la ISU Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CIL Blaj, campioană cu 6 etape înaintea finalului în Liga 4! Echipa din „Mica Romă”, victorie 3-1 în derby-ul cu CS Ocna Mureș

Dan HENEGAR

Publicat

în

FOTO: CIL Blaj, campioană cu 6 etape înaintea finalului în Liga 4! | Echipa din „Mica Romă”, victorie 3-1 în derby-ul cu CS Ocna Mureș *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0): Ciugudean (15), Tomuța (28), Mihu (90+2)/ Val. Drăgan (49, penalty). Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei a 24-a și a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea