Rămâi conectat

Actualitate

Pomană în prag de an electoral pentru instituțiile publice – Mașini și carburant fără limită

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un proiect de lege prin care instituţiile publice pot consuma carburant în limita a cât decide fiecare dintre acestea, fără a mai fi impus un nivel maximal, a fost aprobat, miercuri, în Camera Deputaţilor care în acest caz a fost for decizional. Legea va merge spre promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

masini de luxLegea mai prevede că o parte din societăţile de stat pot demara proceduri de achiziţionare de maşini puternice. Singura condiţie pentru companiile de stat: să fi realizat profit în anul fiscal precedent.

Proiectul de Lege privind modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.80/ 2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice a fost adoptat, miercuri, aproape în unanimitate, de Camera Deputaţilor.

Guvernul Boc a limitat consumul de carburant Modificarea vine după ce, în 2010, în plină criză economică, Guvernul PDL a dispus, prin Ordonanţa de Urgenţă, să fie restrânse cheltuielile publice.

Printre aceste restrângeri, era vizată şi „plafonarea cotei de combustibil pentru autorităţile şi instituţiile publice; ministere de specialitate ale administraţiei publice central, consiliile locale ale comunelor şi oraşelor”, arată expunerea de motive.

Prin aceeaşi ordonanţă, Guvernul a stabilit şi plafonul maxim de cheltuieli pentru fiecare instituţie bugetarîă în parte. Un consiliu local de comună avea dreptul la un singur autoturism, iar consumul lunar de carburant per maşină era de 75 de litri. Pe de altă parte, un consiliu judeţean primea 6 maşini, iar limita de litri de carburant al fiecărei maşini per lună era la 150 de litri. (Z.U.)

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea