Polițistul Marian Godină, ironie la adresa Patriarhului Daniel: Sfântul Dimitrie nu a văzut timp de 30 de ani cum trăiau românii

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Polițistul Marian Godină, ironie la adresa Patriarhului Daniel: Sfântul Dimitrie nu a văzut timp de 30 de ani cum trăiau românii

Marian Godină, polițistul, a ironizat declarațiile Patriarhului Daniel, care a afirmat că regimul comunist a căzut după ce autoritățile au interzis pelerinajul de Sfântul Dimitrie cel Nou. Marian Godină se întreabă dacă acest sfânt nu a văzut, vreme de 30 de ani, cât de greu o duc românii și a decis să facă o minune pentru a sfârși regimul comunist doar când a fost deranjat.

”Am aflat azi de la patriarhul Daniel o scurtă istorie a moaștelor Sfântului Dimitrie.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În ’89, comuniștii au interzis pelerinajul la moaște, pentru că ar fi avut o întâlnire într-o clădire apropiată și nu au vrut să fie deranjați.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Din cauza asta, Patriarhul Teoctist a fost nevoit să mute moaștele.

„Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut.” Ne zice Patriarhul Daniel.

Eu înțeleg cam așa: pe Sfântul Dimitrie nu l-a deranjat prea tare că românii se chinuiau în comunism de vreo treizeci de ani.

Sărăcia, lipsa alimentelor, raționalizarea produselor de bază, statul în frig, suprimarea libertăților etc nu l-au mișcat pe Sfânt.

Dar când comuniștii au mers atât de departe încât să interzică chiar și pelerinajul la moaște și l-au mai și mutat din locul lui, s-a supărat atât de tare încât a făcut să cadă comunismul. Bine, nu chiar pe loc, i-a luat câtvea luni, probabil a fost o minune mai complexă care a necesitat timp.

Sau dormeau moaștele de treizeci de ani și s-au trezit când au fost mutate, de la asfaltul prost din București, văzând abia atunci cât de greu o duc românii?”, scrie Marian Godină, pe blogul personal.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Relu 28 octombrie 2020 at 10:02

Atat timp cat unii cred im povesti si legende vechi de 2000 de ani,dar nu cred ca exista virusi sau ceea ce ne spun medicii,nu o sa scapam de covid,tuberculoza,etc niciodata.
Lasa sa murim cu totii daca asta e voia Domnului:)

nicu 28 octombrie 2020 at 10:35

Popii sa lase politica si sa intre in fiecare dimineata in biserica unde sa stea in post si rugaciune pana seara. Asta e treaba lor in aceasta perioada.

John 28 octombrie 2020 at 20:19

Este treaba tuturor, nu numai a popilor să postească și să se roage. Aruncatul cu piatra în altul nu va aduce bine în lume, Nicule!

Comentariile sunt oprite