Rămâi conectat

Actualitate

Poliţiştii de la crimă organizată continuă destructurarea unei reţele internaţionale de hoţi de utilaje

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ieri dimineaţă,  poliţişti ai B.C.C.O. Alba, Bucureşti, Piteşti, Bistriţa şi Mureş, sprijiniţi de luptători ai D.P.I.R. Hunedoara, Alba, Sibiu şi poliţişti ai I.P.J. Alba, au efectuat 33 de descinderi în Hunedoara, Alba, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Argeş şi în municipiul Bucureşti pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în furturi de utilaje, cu prejudicii deosebite. În urma investigaţiilor efectuate de politişti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., s-a stabilit că, în perioada 2008-2011, membrii grupării au sustras utilaje agricole şi utilaje de construcţii din ţări ale Uniunii Europene pe care le-au transportat în România, după care le-au schimbat identitatea prin contrafacerea seriilor de identificare şi a documentelor de provenienţă. Ulterior, utilajele au fost vândute sub valoarea reală a acestora, respectiv sub jumătate din preţ. Au fost identificate şi indisponibilizate în jur de 50 de utilaje provenite din furturi din Franţa, Italia, Olanda şi Grecia, valoarea prejudiciului stabilit până în prezent depăşind 4,5 milioane de euro.
La acest caz s-a cooperat cu autorităţile din Franţa, Italia, Olanda, Grecia şi Ungaria, fiind a treia etapă a operaţiunii. În prima fază, în noiembrie 2010, au fost arestate şapte persoane, în ianuarie 2011 alţi 12 membri ai grupării, iar astăzi au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara pentru audieri, 23 de persoane. Totodată se efectuează cercetări faţă de alte opt persoane care se sustrag urmăririi penale, fiind plecate din ţară, transmite IGPR.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Controale de amploare ale ANAF firmele care fac ITP: Ce nereguli au descoperit inspectorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Controale de amploare ale ANAF firmele care fac ITP: Ce nereguli au descoperit inspectorii Controale de amploare au fost declanșate de Direcția Generală Antifraudă Fiscală în sectorul inspecțiilor tehnice periodice (ITP) pentru autovehicule. Acțiunile de control ale inspectorilor au scos la iveală neconcordanțe importante între numărul prestațiilor ITP efectuate și veniturile impozabile declarate de contribuabili. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea