Rămâi conectat

Actualitate

Polițiștii BCCO Alba Iulia au destructurat un grup infracţional organizat din Hunedoara, specializat în cămătărie

Publicat

în

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, sub coordonarea DIICOT – Serviciului Teritorial Alba Iulia, au destructurat un grup infracţional organizat, ce acţiona în scopul obţinerii unor sume importante de bani, din săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, cămătărie în formă continuată şi evaziune fiscală. Astfel, prejudiciul cauzat se ridică la 1.000.000 de lei şi 54.200 de euro.

În cauză, inculpații Florian Cizmaș, Ion Sebastian Igreț și Florin Bulgăr au fost arestați pentru 29 de zile. Tribunalul Alba a respins excepţia invocată de inculpaţi, prin apărător, cu privire la nulitatea absolută a propunerii de arestare preventivă. Admis propunerea de arestare preventivă formulată de DIICOT – ST Alba Iulia şi dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pe o perioadă de 29 de zile.

Potrivit comunicatului remis presei de DIICOT, “la data de 16 iulie a.c., au fost efectuate patru percheziţii la locuinţele membrilor grupării, în urma cărora au fost descoperite sumele de 9.100 USD şi 1.100 de euro. În cauză, a fost instituit sechestru asigurator asupra sumelor de bani, precum şi asupra a 10 locuinţe ale suspecţilor.

Electrica Furnizare Discount

La data de 16 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, sub coordonarea DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au efectuat patru percheziţii domiciliare la locuinţele a patru membri ai grupării infracţionale.

Din investigaţiile desfăşurate, s-a reţinut faptul că, în perioada 2008, până în prezent, pe raza judeţului Hunedoara, cei patru suspecţi, cu vârste cuprinse între 41 şi 48 de ani, au constituit o grupare infracţională, în scopul obţinerii de bani şi foloase materiale din comiterea unor infracţiuni de înşelăciune şi cămătărie.

Membrii grupării sunt suspectaţi că ar fi acordat împrumuturi cu camătă şi ar fi majorat ulterior, dobânzile stabilite iniţial, nu ar fi eliberat chitanţe pentru plăţile din capital şi dobânzi, pretinzând în continuare bani, deşi sumele împrumutate şi dobânda erau achitate.

Astfel, suspecţii le-ar fi luat persoanelor împrumutate bani, bunurile imobile aflate în proprietatea acestora sau a unor rude apropiate. Începând cu 2008, mai multe persoane ar fi apelat la aceştia pentru împrumutul unor sume de bani, de regulă în valută, pentru care suspecţii impuneau în mod obligatoriu o dobândă între 10 %-50 % săptămânal sau lunar, precum şi constituirea unor garanţii imobiliare, ce se realizau prin contracte autentice încheiate de notari din judeţul Hunedoara.

Din cauza dobânzilor foarte mari percepute, persoanele vătămate nu reuşeau plăti la termene şi astfel pierdeau proprietatea bunurilor ipotecate.
Până în prezent, în cauză au fost identificate şapte părţi vătămate. Valoarea prejudiciului se ridică la 1.000.000 de lei şi 54.200 de euro.

De asemenea, din cercetări a rezultat că suspecţii ar fi realizat împrumuturi de 348.790 de euro, pentru care ar fi încasat dobânzi de 113.890 de euro, fără a declara aceste sume, pentru calcularea impozitului datorat bugetului de stat.
Pentru acoperirea prejudiciului în cauză, s-a instituit sechestru asigurator asupra a 10 imobile (o casă şi 9 apartamente) din zona Valea Jiului, judeţul Hunedoara, aflate în proprietatea suspecţilor, precum şi asupra sumelor de 9.100 USD şi 1.100 de euro, descoperite în urma celor patru percheziţii efectuate în cursul zilei de ieri.

Trei dintre suspecţi au fost reţinuţi pe baza de ordonanţă pentru 24 de ore. Faţă de cel de-al patrulea suspect s-a luat măsura preventivă de obligare de a nu părăsi ţara.

La data de 17 iulie a.c., cei trei suspecţi au fost prezentaţi Tribunalului Alba, cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 7 al.1 din Legea nr. 39/2003, înşelăciune, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 215 al. 1,3 şi 5 Codul Penal, cămătărie în formă continuată, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 3 al.1 din Legea nr. 216/2011 şi evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9 alin. 1 lit. b din Legea nr. 241/2005. Instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a celor în cauză pentru 29 de zile.”

foto arhivă

Publicitate

Actualitate

Lista medicilor de familie care fac teste rapide pentru COVID-19. Cabinetele din Alba

Publicat

în

Lista medicilor de familie din România unde se pot face teste rapide pentru depistarea COVID-19. Cabinetele din Alba

Peste 3.800 de medici familie au încheiat contracte pentru testarea în cabinete pentru depistarea COVID-19 la toți pacienții care se încadrează în definițiile de caz ale INSP.

Potrivit Ministerului Sănătății, lista cabinetelor de medicina de familie care au încheiat contracte cu casele de asigurări de sănătate este publică, începând de astăzi. Lista poate fi descărcată de:

  AICI

Ea este actualizată permanent.

Electrica Furnizare Discount

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila consideră că testarea la medicul de familie reprezintă soluția pentru accesul facil al bolnavilor la diagnostic rapid, evaluare și monitorizare.

Ministrul Sănătății a transmis mulțumiri medicilor de familie pentru implicare și i-a încurajat sa participe în număr cât mai mare la efortul național de control al pandemiei și de reducere a numărului de cazuri grave și decese, „care se poate realiza numai prin solidaritate și profesionalism”.

Citește mai mult

Actualitate

VREMEA pe 7 zile în România. Prognoza METEO pentru săptămâna 24-30 ianuarie 2022: Ger de până la -15 grade și șanse reduse de precipitații, la nivel național

Publicat

în

Cum va fi VREMEA  în următoarele 7 zile în România. Prognoza METEO pentru săptămâna 24-30 ianuarie 2022: Temperaturi scăzute și șanse reduse de precipitații, la nivel național

În săptămâna 24-30 ianuarie 2022, temperaturile vor fi scăzute, sub cele specifice acestei perioade, iar șansele de precipitații sunt reduse.

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile intracarpatice și în extremitatea de sud-est a țării, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în zonele montane. În restul teritoriului, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Citește și: 24 ianuarie 2022, MICA UNIRE, zi liberă – românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române de la 1859

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice și sud-estice, dar și local excedentar la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Electrica Furnizare Discount

„Vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât să consemnăm valori spre minus 14 – minus 15 grade Celsius în zonele depresionare. Vântul va sufla tare în zona montană cu rafale de 80-100 de km/h la altitudini mari, unde zăpada va fi viscolită, și, nu în ultimul rând, este posibil să consemnăm și precipitații sub formă de ninsoare, predominant în zonele intracarpatice.

Și în celelalte zone, mai ales în Banat, în nordul Moldovei, în Crișana, este posibil să consemnăm ninsori. Ne așteptăm să vedem și în partea de sud, sud-est a țării precipitații la început sub formă de ploaie. Însă, în funcție de evoluția datelor meteorologice, vom consemna informațiile la momentul respectiv.

Deocamdată, o perioadă mai rece, cu nopți geroase și dimineți geroase, în special în partea de vest, nord-vest, nord, nord-est a țării, precum și în zona centrală, acolo unde, nu numai în zonele depresionare la acest sfârșit de săptămână și începutul săptămânii viitoare este posibil să consemnăm valori sub -10 grade Celsius, ci cu o probabilitate mai mare în jumătatea de nord să avem ninsori”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM.

Citește mai mult

Actualitate

La gradul de transmisibilitate, este aproape imposibil să nu te infectezi cu Omicron

Publicat

în

La gradul de transmisibilitate, este aproape imposibil să nu te infectezi cu Omicron

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că „este aproape imposibil” ca o persoană sănătoasă, care nu s-a vaccinat, să nu se infecteze cu tulpina Omicron, având în vedere gradul ridicat de transmisibilitate al acestei tulpini.

Citește și: Care sunt simptomele Omicron, noua varianta de COVID-19

„La gradul de transmisibilitate al acestei tulpini Omicron, este aproape imposibil să nu te infectezi. Gândiţi-vă: se infectează persoane vaccinate şi o persoană nevaccinată, indiferent… Ce trebuie să înţelegeţi: noi nu am avut niciun fel de informaţie despre acest virus. El a venit pe un teren – că asta este problema acestui virus – un teren imunologic virgin, în care nu aveam niciun fel de reactivitate.

Electrica Furnizare Discount

Între timp, avem, pentru că sunt multe persoane care s-au îmbolnăvit, aparent nu au făcut nimic sau a fost o chestiune tranzitorie, de câteva ore, trecerea lor prin infecţie, aceste persoane au trecut prin boală, deci au o memorie imună faţă de acest virus şi, dacă se reîmbolnăvesc, o fac mult mai eficient sau nu se reîmbolnăvesc”, a afirmat Alexandru Rafila duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, informează News.ro.

Rafila susţine că se poate întâmpla ca o persoană nevaccinată să nu contracteze tulpina Omicron „doar în mici comunităţi izolate, care nu au avut contact cu acest virus”.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare