Rămâi conectat

Actualitate

Polițiștii amenință că se vor ÎNCHIDE în secții și că vor răspunde doar la apeluri de urgență. Care sunt nemulțumirile lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sindicatele cer „revizuirea măsurii Guvernului de înghețare a salariilor polițiștilor” și punerea în plată a compensației de risc.

Sindicatele din Poliția Română pun presiune pe ministrul Lucian Bode și pe Guvernul Florin Cîțu. Polițiștii amenință că vor ieși din nou în stradă.

Mai mult, ei susțin că vor protesta în mod similar „acțiunilor demarate de magistrați la începutul anului 2020” și vor asigura „doar urgențele”.

Demersul este semnat de SNPR Decus, Sindicatul „Diamantul”, Sindicatul Europol și Pro Lex.

„În cazul în care nu se va elimina această inechitate salarială, vom fi obligați să punem în aplicare toate cele 3 etape ale formelor de protest stabilite”

CITEȘTE ȘI: Protest în fața Prefecturii din Alba Iulia: O sută de polițiști scandează nemulțumirile legate de revendicările salariale

„În cursul zilei de 5 ianuarie, reprezentanții federațiilor sindicale s-au reunit pentru a dezbate un calendar comun de proteste, ca răspuns la înghețarea salariilor, adoptată fără consultarea partenerilor de dialog social.

În cele din urmă, conform adresei de mai jos, am convenit asupra formelor de protest care să poată fi puse în aplicare de toți polițiștii și polițiștii de frontieră, care au fost extrase din sondajul realizat în rândul polițiștilor. De asemenea, am identificat mai multe soluții care să atenueze impactul OUG 226/2020, dintre care amintim punerea în plată a compensației de risc, drept prevăzut de art. 14 din Anexa VI a Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

În situația în care nu vom fi consultați și nu va exista voință pentru a elimina această inechitate salarială reprezentată de înghețarea salariilor polițiștilor, vom fi obligați să punem în aplicare toate cele 3 etape ale formelor de protest stabilite.
SNPR DECUS – Demnitate, Onoare, Respect, Camaraderie”, transmite SNPR Decus.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Circulația pe timp de noapte, INTERZISĂ șoferilor cu mai puțin de trei ani de experiență la volan: UE, propunere controversată pentru reducerea accidentelor în trafic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Circulația pe timp de noapte, INTERZISĂ șoferilor cu mai puțin de trei ani de experiență la volan: UE, propunere controversată pentru reducerea accidentelor în trafic O măsură radicală, menită să reducă numărul de accidente rutiere, este în plin proces de evaluare de către Uniunea Europeană. Una dintre cele mai controversate propuneri din acest pachet este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea