Poliția Siguranță Școlară, anunțată de MAI: Structura va funcționa odată cu începerea anului școlar

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Poliția Siguranță Școlară, anunțată de MAI: Structura va funcționa odată cu începerea anului școlar

Înființarea unei noi structuri în cadrul Poliţiei Române care se va ocupa de prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile în școli a fost anunțată de Ministerul Afacerilor Interne.

„Țînând cont de preocuparea permanentă a conducerii MAI pentru îndeplinirea obiectivelor în ceea ce privește siguranța elevilor și a cadrelor didactice, ministrul Vela a luat decizia înființării unei structuri distincte în cadrul Poliției Române care va consolida parteneriatul MAI – școală – autorități locale în vederea dezvoltării unui proces educațional anti-infracțional și anti-victimal.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Astfel, va exista o prezență mult mai mare și mai activă a polițiștilor în mediul școlar, respectiv în procesul educațional. Ei vor identifica mediile favorabile comiterii de infracțiuni și vor stabili legături permanente cu reprezentanții unităților de învățământ, cu reprezentanții ONG-urilor precum și ai autorităților locale.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Structura nouă formată, „Poliția Siguranță Școlară” va acorda o mai mare importanță activităților și măsurilor preventive, concentrându-se pe identificarea factorilor generatori și eliminarea din timp a potențialelor riscuri, în principal, pentru prevenirea consumului de droguri, traficului de persoane și violenței juvenile. Structura va funcționa odată cu începerea anului școlar atât la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române cât și la nivelul Inspectoratelor Județene de Poliție, respectiv la nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București”, a declarat secretarul de stat în cadrul MAI Bogdan Despescu.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419