Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Poliția Română cumpără elicoptere, mașini și motociclete noi: Ce presupune proiectul „HeliPol”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliția Română cumpără elicoptere, mașini și motociclete noi: Ce presupune proiectul „HeliPol”

Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Afacerilor Interne, în ședința de astăzi – 10 august 2023, Nota de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „HeliPol”.

Prin acest proiect, Ministerul Afacerilor Interne va achiziționa unități de suport și coordonare aeriană, autospeciale și motociclete de intervenție și va dezvolta infrastructura de comunicații și cercetare. Principalele obiective ale proiectului sunt achiziția a trei elicoptere medii, cu autonomie de zbor de 120 de minute și a unui elicopter greu, cu capacitate de zbor de 240 minute.

De asemenea, vor fi achiziționate echipamente opto-electronice de tip FLIR (Forward Looking InfraRed), 200 de autospeciale pentru poliția rutieră, 75 de motociclete, 800 de etilometre, 200 de teste care depistează substanțele psiho-active, sisteme de comunicații mobile și sisteme de cercetare la fața locului. În ciuda unor îmbunătățiri recente, siguranța rutieră rămâne o problemă în România.

Anual, în ultimii ani, în țara noastră își pierd viața peste 1.700 de persoane, iar alte 8.200 sunt rănite grav, fapt care ne plasează în topul țărilor cu risc rutier crescut.

Principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave sunt: indisciplina pietonală, cu o pondere de aproximativ 21% din total, urmată îndeaproape de viteza excesivă (aproximativ 19%) și neacordarea priorității de trecere (aproximativ 17%).

„Poliţia Română trebuie să fie bine echipată. Absorbim fonduri europene pentru dotarea Poliţiei Române. HeliPol înseamnă mai multă siguranţă în trafic pentru cetățeni. 85% din programul de aproximativ 460 mil. lei este finanţare europeană. Cer Poliţiei Române continuarea măsurilor pentru creşterea calităţii actului poliţienesc şi eforturi continue pentru creşterea siguranţei în trafic, parte a siguranţei generale a cetăţenilor. Cu această ocazie, mulţumesc tuturor poliţiştilor pentru acţiunile întreprinse şi rezultatele obţinute în această direcţie pe perioada sezonului estival şi le urez mult succes în continuare spre binele cetăţenilor loiali respectării legii”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea