Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Polița RCA s-ar putea reduce cu cel puțin 30%, iar prețul nu se va mai calcula în funcție de vârsta șoferului – PROIECT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Preţul unei poliţe RCA ar putea să nu mai fie calculat în funcţie de vârsta şoferului, potrivit unei propuneri pe care o fac social-democraţii, printr-o iniţiativă legislativă. În plus, aleşii vor ca preţul poliţei să nu mai varieze în funcţie de tipul maşinii, de la un asigurător la altul. Criteriul care va face diferenţa este istoricul şoferului. Social-democraţii şi-au propus ca marţi să voteze proiectul în Senat în regim de urgenţă şi să-l trimită Camerei Deputaţilor. 

masiniFirmele de asigurări ar putea fi obligate prin lege să aplice un aşa-numit „tarif de referinţă”, dacă proiectul este votat în forma iniţială.

Acelaşi proiect, depus de parlamentarii PSD, propune ca service-urile care refuză repararea unei maşini accidentate să rămână fără licenţă de funcţionare. Iniţiatorii vor ca legea să fie votată de ambele camere până la finele lunii septembrie şi promit reducerea poliţelor RCA cu cel puţin 30%.

După ce senatorii liberali au anunţat, marţi, ca oficialii ASF vor fi chemaţi la raport în Parlament, miercuri au primit sarcină pe linie de partid şi aleşii PSD.

Preţurile poliţelor RCA au crescut spectaculos, în urma falimentelor Astra şi Carpatica Asig. [INTRA INFO] Prima medie RCA pentru camioanele cu masa mai mare de 16 tone este de 10.704 lei, faţă de 4.843 lei în 2015. Iar la taxiuri, a crescut de la 1.750 de lei la 2.626 de lei în aceeaşi perioadă. Transportatorii au anunţat declanşarea unui protest la nivel naţional, în 15 septembrie.

Până acum, Autoritatea pentru Supravegherea Financiară nu a găsit nicio soluţie.

Sursa Realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea