Podul peste Valea Cenade, pe DJ 141C, proiect în valoare de aproape 1.400.000 lei, vizează obținerea acordului de mediu

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala
Podul peste Valea Cenade, pe DJ 141C, proiect în valoare de aproape 1.400.000 lei, vizează obținerea acordului de mediu

În vederea desfășurării traficului în condiţii de siguranţă este necesar să se execute un pod nou pe amplasamentul podului existent cu respectarea tuturor normelor de proiectare în vigoare.

Ploile abundente care au produs degradări majore la nivelul albiei, malurilor și infrastructurii podului, au condus la degradarea accentuată, atât a structurii de rezistență, cât și a funcționalității podului fapt care pune în pericol siguranță și confortul circulației rutiere pe pod.Podul nu asigura condiții minime de siguranță în exploatare astfel se recomandă demolarea podului și construirea unui pod nou.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

APM Alba anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul POD PE DJ 141 C: PESTE VALEA CENADE KM 2+600 , JUDETUL ALBA, propus a fi amplasat în comuna Cenade, extravilan, jud Alba, titular CJ Alba.

Lucrările de construcție la podul cu lungimea de 17,30m și lățimea de 10,50m, se vor desfăşura pe perioada a 9 luni de zile.

Impactul potenţial din perioada de realizare a lucrărilor, precum şi din cea de exploatare, caracteristicile acestuia, factorii asupra cărora acţionează, precum şi măsurile de evitare, reducere sau ameliorare a impactului semnificativ asupra mediului sunt prezentate în continuare. Din analiza prezentată mai jos rezultă că impactul negativ se realizează în principal în perioada de implementare a proiectului şi este local. Realizarea lucrărilor nu va conduce la o creştere mare a traficului rutier în zona proiectului cu influenţe negative asupra caracteristicilor de mediu.

Prin construirea podului se vor imbunatati conditiile de trafic si implicit diminuare timpilor de asteptare si a emisiilor de dioxid de carbon.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419