Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Poate fi considerată inconștiența la volan, în anumite cazuri, tentativă de crimă? Scenariu halucinant pe o autostradă din România

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poate fi considerată inconștiența la volan, în anumite cazuri, tentativă de crimă? Scenariu halucinant pe o autostradă din România

Sancțiunea contravențională pentru circulația pe contrasens este de 870-1160 lei, cu posibilitatea de a plăti 435 lei în 15 zile și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 60 de zile. Cam aceasta ar fi „pedeapsa” pe care un șofer de o inconștiență rară o poate „încasa” în România în momentul de față. Pe cine să sperie?

Avem o rată a mortalității datorată accidentelor rutiere ieșită din comun, suntem „campioni” la nivel european și chiar global,  adeseori, pentru a ne scuza punem totul pe seama infrastructurii rutiere precare, a drumurilor de slabă calitate, atunci când ele și există, e drept la asta nu suntem campioni.

„Pedepsele” aplicate în România sunt indirect proporționale cu situația și inconștiența actuală, suntem blânzi cu cei ce nu sunt asemeni cu semenii lor, îi iertăm și încă ne bucurăm să „pompăm” bani la bugetul de stat prin amenzi, prea puțin ne punem problema de prevenție și nu avem încă curajul să aplicăm acea putere a exemplului, condusul preventiv rămâne un mit și o teorie.

„Cultul” condusului preventiv încă este o chestiune pentru „fraieri”, șmecherii fac ce vor, și-n fond ce să îi oprească? Câteva bancnote albastre? Asta să le atragă atenția că oricând, prin inconștiența lor pot să curme viața unui om, ori a mai multora? Și stai să te întrebi, cum și prin ce mijloace au reușit astfel de indivizi, ce conduc bolizi puternici, să-și procure un carnet de șofer, ce, printre altele, reprezintă și o sumă de responsabilități.

Îl felicit pe conducătorul auto într-atât de vigilent încât a înțeles că în România circuli cu ochii în patru, că nu a stat relaxat atunci când un pericol relativ imposibil i-a „tăiat” calea, fiindcă cei mai mulți dintre noi nici nu am fi luat în considerare una ca asta și nu ne-am fi putut imagina că așa ceva se și poate întâmpla !

124 de kilometri la oră avea conducătorul autoturismului ce conduce regulamentar, iar oricât ar fi avut „bizonul”, chiar și fără să cunoști elemente de fizică elementară, poți să realizezi că, fără o atenție sporită, s-ar fi lăsat cu „praf și pulbere”. Chiar așa? Să conduci pe contrasens pe banda de viteză?

Ș-apoi revenind la primul rând, este aceasta o pedeapsă justă, normală? Nu este acest act de inconștiență o tentativă de crimă? Atunci când dintr-o doză fantastică de noroc nu se lasă cu un dezastru? Ș-apoi peste 60 de zile să îl invităm pe „bizon” înapoi la loteria traficului rutier din România?

YouTube video

sursa video : Facebook.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Îndrăgita cântăreață Feli Donose, originară din Sebeș, întâlnire emoționantă cu fostul învățător, după 27 de ani: ”El e figura mea paternă caldă și plină de iubire”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Îndrăgita cântăreață Feli Donose, originară din Sebeș, întâlnire emoționantă cu fostul învățător, după 27 de ani: ”El e figura mea paternă caldă și plină de iubire” Feli Donose, cunoscuta cântăreață originară din Sebeș, județul Alba, în vârstă de 37 de ani, a postat în urmă cu câteva zile un video emoționant, din timpul unei vizite […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea