Ziarul Unirea

PNŢCD, un partid de rezistenţă

    În ultima mea intervenţie din paginile cotidianului „Unirea” aduceam în discuţie faptul că mulţi dintre oamenii politici importanţi ai judeţului Alba au fost formaţi la şcoala PNŢCD şi s-au lansat în viaţa politică alături de noi, abandonându-ne apoi, din diferite motive. Ori au alergat după funcţii şi după avanataje, ori, în cel mai bun caz, au cedat presiunilor celor de la putere. În aceste condiţii mulţi cetăţeni ai judeţului Alba, cu care am stat de vorbă în diferite împrejurări, m-au întrebat cum de mai rezistă PNŢCD-ul. Unii chiar se îndoiau de faptul că mai avem activitate politică. Ei bine, suntem un partid de rezistenţă. Nu am abdicat şi nu vom abdica niciodată de la principiile noastre şi de la morala creştină. După decapitarea partidului nostru, odată cu venirea comuniştilor la putere, după ce cei mai de seamă fruntaşi ai noştri au intrat în temniţele comuniste, se vede că istoria se repetă. Din nou atacat din toate părţile, din nou supus la tot felul de presiuni, de jocuri de culise şi de interese, PNŢCD dovedeşte că stârneşte încă teama adversarilor săi de totdeauna. Altfel de ce ar fi în continuare infiltrat, discreditat şi fracturat în facţiuni, de către unii care pun mai presus propria lor persoană decât interesele partidului?
Dar, în ciuda celor ce au dat dovadă de cel mai pervers interes, de cea mai înaltă meschinărie, aceea de a folosi martirajul ţărăniştilor în scop personal, pentru a trăda apoi şi a schimba partidul, noi mergem mai departe cu oameni precum Victor Ciorbea în frunte, iar Victor Ciorbea este cu adevărat purtătorul garanţiei morale a ţărăniştilor autentici, aşa cum a fost investit de către seniorul Coposu. Iar la nivel local, chiar dacă unii se îndoiesc de activitatea noastră, iată, avem tineri precum Radu Vieru, candidatul nostru la Primăria Alba Iulia, care se află în rândurile noastre încă de pe vremea când era elev, Mircea Trifu, un energic şi bun organizator, Samuel Cosma şi mulţi alţii, pe care spaţiul nu-mi permite să-i nominalizez. Atâta timp cât vor fi în fruntea PNŢCD oameni ca ei, fiţi siguri că vom rezista şi vom rămâne aceiaşi, în faţa electoratului nostru tradiţional şi a celui ce acum strânge rândurile în căutarea unei alternative!

Iuliu HADA, preşedinte PNŢCD Alba

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

11 Comentarii

nimeni 22 februarie 2012 at 21:43

Ce vorbeste bosorogul asta ? Vad ca scriu astia in Ziarul Gandul ca va faceti in luna martie Miscarea Populara cu PD-L si UNPR ! Nu pot sa apun decat rusine PNTCD !!!

„În viitoarea alianţă s-ar regăsi alături de PDL, PNŢCD, partid făcând parte din aceeaşi familie europeană – PPE, ecologiştii, dar şi UNPR, potrivit unor surse democrat-liberale.”

Dorin 22 februarie 2012 at 21:45

Ce stie `preacinstitul` Ciorbea de averea sindicatelor din Romania , in calitate de fost copresedinte al CNSLR Fratia si de jurist ? Ce a facut pentru lamurirea acestui jaf imens ?… restul sunt povesti pentru naivi .

jimmi 22 februarie 2012 at 21:50

psd este partidul, pdl este organul. pnl a abdicat. pnt-cd a dat faliment. acum cum numai brand-ul pnt-cd a ramas cei care vor infulent asupra lui nu doresc decat achizitia brand-ului. pnt-cd nu mai reperezinta un pericol direct pentru nimeni ci doar unul strategic. a se vedea campania prezidentiala a lui goeana si actiunile crestin democrate venite din partea pdl.

luly 23 februarie 2012 at 2:58

M-ai spart la OAIE cu Mircea Trifu

Apostolul Pavel 23 februarie 2012 at 8:55

„Nu ne lasa Doamne” sa mai ajunga astia iar la putere, ca va fi „vai si amar”…

CPD 23 februarie 2012 at 9:26

Mulţi dintre oamenii politici importanţi ai judeţului Alba au fost formaţi la şcoala PNŢCD şi s-au lansat în viaţa politică alături de noi.
Pai tocmai asta este problema: ati facut din niste oameni cinstiti niste taranisti!

Cucu-bau 23 februarie 2012 at 9:55

Adica vrei sa spui ca oamenii sunt de doua feluri: – cinstiti – si – taranisti – ?!!

vasi 23 februarie 2012 at 10:00

cei care sunt in PNTCD acum chiar daca sunt putini sunt oameni care dau dovada de verticalitate, nu si-au parasit principiile pt functii,sunt in PNTCD!politica se face cu oameni iar pe acestia din PNTCD ALBA nu ii veti vedea vreodata alaturi de PDL!!!ALBA nu va intra in jocul lui base cu miscarea populara!

Dorin 23 februarie 2012 at 15:14

… `nu si-au parasit principiile pentru functii` !! :))Mentorul vostru Ciorbea , cand a parasit miscarea sindicala pentru functia de primar al capitalei , inscriindu-se apoi in PNT , iar pe urma , a parasit primaria pentru functia de primministru , pacalindu-i pe bucuresteni , ce-a facut ? Cu PDL sunteti rude in familia Partidului Popular European , iar daca preferati o alianta cu PNL , nu aveti decat ; veti pati ca in 2000 , cand PNL a parasit Conventia Democratica , lasandu-va sa platiti singuri uzura guvernarii 1996-2000,alaturi de PD .Tot in 2000 , si voi si liberalii v-ati propus candidati proprii la presedintie pe Isarescu si Stolojan , de au ajuns in finala Vadim Tudor cu Iliescu !!Sunteti si incorecti si fraieri , motiv pentru care va meritati soarta -DESPRE TARANISTI DOAR LA TRECUT :))

Dorin 23 februarie 2012 at 16:58

am avut un comentariu la ce spune vasi , dar vad ca nu apare

Aurelian 23 februarie 2012 at 10:40

Hada ai fost obligat sa fii „aghiotantul” lui Berciu, normal ca esti tehnicianul lui dintar, iar cand Berciu a fost suspendat si apoi exclus din PNT-cd, ai ramas in umbra in PNT-cd. Incepi sa ne vorbesti de morala taranista, si de caracterul integru al taranistilor, dar nu vorbesti nici „picat cu ceara”, ca ai fost si inca esti, aghiotantul unui fost ofiter sub acoperire, a securitatii Ceausiste, ofiter in care fostul comandant SRI Alba, Miron Mircea, isi punea mari sperante, cand avea de facut cate o manipulare si o dezinformare in opozitia anilor 90-93. Da, Ioan Berciu, seful tau direct, a fost ofiter sub acoperire a Securitatii, si sunt oameni care i-au vazut dosarul in arhiva securitatii. In zilele tulburi din Dec. 1990, CFSN-ul, a trimes la Grava, oameni sa caute in arhiva securitatii casele conspirative, unde se pute ascunde Brihac, Lupes, si Ceausescu, sefii securitatii de atunci(pe care i-au gasit la soferul lor acasa in Partos), si printre multe altele au dat de dosarul Ofiterului sub acoperire Ioan Berciu. Daca nu crezi intreabal pe judecatorul Mandroc, ca el stie asta!

Comentariile sunt oprite