Rămâi conectat

Ştirea zilei

PNRR în domeniul energiei: Romgaz, GSP, Hidroelectrica şi Electrica, proiecte de sute de milioane de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PNRR în domeniul energiei: Romgaz, GSP, Hidroelectrica şi Electrica, proiecte de sute de milioane de euro

Romgaz, Grup Servicii Petroliere, Electrica şi Hidroelectrica sunt printre companiile care ar putea beneficia de cele mai mari ajutoare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), potrivit documentului depus la Comisia Europeană.

Astfel, Romgaz alături de GSP au un proiect de 320 de milioane de euro în Mehedinţi pentru o centrală pe gaze de 159 MW, un parc solar de 100 MW, o unitate de producţie a hidrogenului şi o instalaţie de captare şi stocare a carbonului. Un alt proiect al celor două firme ar urma să fie implementat în Constanţa, în valoare de 265 de milioane de euro.

Hidroelectrica are la rândul său un proiect pentru producerea hidrogenului verde de 100 de milioane de euro, în timp ce la centrala nucleară de la Cernavodă ar urma să fie realizată o investiţie de 28 de milioane de euro într-un proiect solar care să fie folosit pentru producerea hidrogenului verde.

“Vom lansa o schemă de ajutor de stat în valoare de 167,5 milioane de euro pentru a sprijini investiţiile lanţul de producţie a bateriilor, celule şi panouri solare. În acest fel ne dorim stimularea concurenţei în acest domeniu emergent”, se arată în PNRR-ul pe energie trimis la Bruxelles.

Electrica la rândul său are un proiect de stocare a energiei de 50 MW în valoare de 32,5 milioane de euro.

Mai mult, fonduri de 100 de milioane de euro vor fi disponibile sub formă de ajutoare de stat pentru companiile care derulează proiecte de eficienţă energetică.

Guvernul s-a mai angajat la modificarea legii energiei astfel încât să sprijine noile investiţii în energie verde prin permiterea încheierii contractelor bilaterale în afara bursei OPCOM.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea