Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Ploile abundente din ultimele 24 de ore au dus la formarea unor torenţi pe versanţii comunei Bucerdea Grânoasă, care s-au revărsat însă în comuna învecinată Crăciunelu de Jos.

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Viceprimarul comunei Crăciunelu de Jos, Gabriel Boldea, ne-a declarat că este pentru a şasea oară în ultimele 3 – 4 săptămâni când localitatea Crăciunelu de Jos este sub ape, din cauza scurgerilor de pe dealurile din comuna vecină. Din acest motiv, ieri, 30 iunie, s-a dus la Bucerdea Grânoasă, pentru a încerca să găseacă o soluţie împreună cu primarul Ioan Aldea, cum ar fi săparea unui şanţ de scurgere lateral, la faţa locului deplasându-se şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Alin Cucui. Potrivit explicaţiilor viceprimarului Gabriel Boldea, de-a lungul anilor câţiva torenţi din Bucerdea Grânoasă şi-au schimbat cursul şi nu se mai scurg în şanţurile de pe cele 5 străzi ca până acum, ci se revarsă direct spre Crăciunelu de Jos. Pentru că volumul de apă este foarte mare, şanţurile nu fac faţă şi inundă de fiecare dată drumul dintre cele două localităţi, care se acoperă şi cu aluviuni.
Viceprimarul a spus că, în urma ultimelor ploi, apa a pătruns în peste 30 de gospodării şi a inundat aproximativ 2 hectare de grădini, precum şi drumul dintre Bucerdea Grânoasă şi Crăciunelu de Jos, localnicii intervenind cu unelte şi un buldoexcavator, nefiind necesară deplasarea la faţa locului a echipajelor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba. Pagubele produse culturilor agricole nu au fost estimate încă de autorităţi. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea