Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Pleacă talentele din Cetatea Marii Uniri! Optimum Alba Iulia, jucători la “U” Cluj, UTA Arad, Hermannstadt și Viitorul Cluj

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vară fierbinte pentru Academia de Fotbal Optimum Alba Iulia, din mai multe puncte de vedere, o serie de tineri talentați făcând pasul spre echipe mai bine cotate, în prim plan fiind Sebastian Bran, ajuns la “U” Cluj, jucător care recent a debutat la reprezentativa României Under 16.

Alți foști coechipieri au plecat alte două prim-divizionare, Răzvan Cutean și Robert Baba – la UTA Arad, Matei Nicola și Mihai Moș – la Hermannstadt, iar lista poate fi întregită de Denis Gligor și Roberto Pandor, ajunși la Viitorul Cluj. Mergând mai departe, au existat la clubul care și-a desfășurat activitatea la Drâmbar și chestiuni de natură organizatorică, astfel că au rezultat două echipe, una care activează la Vințu de Jos, respectiv Star Pro Optimum Sebeș, recent afiliată provizoriu de către AJF Alba.

După șase, șapte ani frumoși, petrecuți împreună, ani în care ați pierdut dar ați și câștigat, ați muncit, ati făcut sacrificii, ați fost serioși în pregătire, conștienți și totodată conștiincioși, iată ca roadele muncii voastre n-au întârziat să apară! Ne mândrim cu voi și suntem încântați și fericiți să vă lăudăm de fiecare dată, atunci când avem ocazia. Ați făcut pasul la un nivel superior, iar lucrul acesta trebuie să va motiveze și mai tare, să va doriți să ajungeți cât mai sus în lumea fotbalului. Greul de abia acum începe, e relativ «ușor» să ajungi sus, dar e mult mai greu e să te menții! Primele voastre evoluții la noile cluburi, arată că aveți potențial și că faceți diferența și la acest nivel: goluri, pase de gol, prestații bune spre foarte bune din postura de titular, până și la lotul național al României. Nouă nu ne rămâne decât să ne focusăm în continuare pe ceea ce avem de făcut și să propunem alte nume noi, care cu siguranță vor mai apărea din generațiile următoare!”, este mesajul sugestiv transmis de antrenorul Ciprian Selagea (33 ani), echipier al divizionarei terțe Metalurgistul Cugir.

Revenind la jucătorii crescuți la Academia de Fotbal Optimum Alba Iulia, înființată în 2019, merită apreciată generația de mare perspectivă care în sezonul trecut a reușit accederea în semifinalele Cupei României la Under 15, dar și organizarea unui turneu zonal pe “Cetate”, cu numai trei eșecuri într-un an competițional, înfrângeri cu UTA Arad vitoarea finalistă) și Viitorul Cluj (câștigătoarea Cupei României). Proiectul promițător și-a arătat primele roade, talentații jucători au urcat o treaptă, dar întrebarea este una simplă:

De ce nu au făcut pasul spre CSM Unirea Alba Iulia respectivii jucători? Sau măcar o parte dintre aceștia?

Sursa foto: facebook


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Unirea Ungheni – CS Universitar Alba Iulia 2-3 (0-0), în play-off-ul eșalonului terț!!! Studenții au dat lovitura

Dan HENEGAR

Publicat

în

CS Universitar Alba Iulia a dat lovitura la Ungheni, la primul joc după despărțirea de antrenorul Bruno Vienescu! Formația din Cetatea Marii Uniri au învins 3-2 (0-0), după un al doilea act de senzație, în care au revenit de la 0-1. Interimatul asigurat de Nicolae Ghișa a adus și prima victorie din play-off, după 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea