Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Planuri noi pentru complexul balnear de la Ocna Mureș: „Dorim să dezvoltăm și un Aqua Park, care să funcționeze atât vara, cât și iarna, ceva mai de lux”

Bogdan Ilea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Planuri noi pentru complexul balnear de la Ocna Mureș: „Dorim să dezvoltăm și un Aqua Park, care să funcționeze atât vara, cât și iarna, ceva mai de lux”

Într-o conferință de presă, organizată cu ocazia împlinirii unui an de activitate, de la deschiderea complexului balnear din Ocna Mureș, Silviu Vințeler, primarul orașului, a discutat despre planurile de viitor pe care le are pentru atracția turistică, cât și despre cifrele de anul trecut, aduse de aceasta.

Sunt foarte multe apartamente care se închiriază, sunt pensiuni care s-au dezvoltat. Dorim să dezvoltăm și un Aqua Park, care să funcționeze atât vara, cât și iarna, ceva mai de lux, care să cuprindă și altă categorie de clienți. Prețul o să fie mai mare, normal, însă important este să vină cât mai multă lume. Proiectarea este gata, la fel și studiile de fizabilitate, sperăm să vedem pe cele 5 hectare de pământ, cât de curând, un Aqua Park. O să aibă bazine cu apă sărată, apă dulce, tobogane, jacuzzi și multe altele,” a spus, vorbind despre proiectele de viitor ale complexului balnear, Silviu Vințeler, primarul din Ocna Mureș.

În ceea ce privește partea medicală, există deja un program alături de casa de sănătate, care cuprinde și partea de recuperare. Astfel, cei care vin cu bilet de trimitere de la de la medicul de familie sau de la medicul specialist, vor beneficia de gratuitate, atât cât se poate deconta prin casa de pensii. Pe lâng aceste proiecte, există firme private care doresc și deja investesc în Ocna Mureș, acestea dorind să facă hotele de trei, patru stele sau diferite centre comerciale, a completat omul de la conducerea Ocnei Mureș.

Citește și: LIVE VIDEO: Băile Sărate Ocna Mureș, un an de la inaugurarea complexului balnear. Investiția prin care orașul pur și simplu a renăscut

Este un proiect de succes, care, după părerea noastră, aduce doar beneficii orașului Ocna Mureș și chiar județului. Este un proiect care a crescut de la lună la lună. Chiar dacă au fost și vremuri mai grele, proiectul merge bine. Se fac foarte multe investiții, suma anului trecut fiind de 1,2 milioane de lei. S-a realizat și un profit foarte consistent în acest timp, asta înseamnă că vom investi și mai mult anul acesta. Sperăm să putem deveni independenți din punct de vedere energetic și să asigurăm toate condițiile pentru clienți„, a mai spus edilul.

Media pe zi, de vizitatori, la complexul balnear din Ocna Mureș, în anul 2023 a fost de 1331 de persoane, plus copilașii de 7 ani, care nu intră în acest număr. Pentru comparație, bugetul total al orașului în anul trecut a fost de aproximativ 74 de milioane, dintre care puțin peste 3,2 au fost încasate de la populație. Baza de agrement pe lângă ca aduce foarte mulți turiști în oraș, asigură și o finanțare mai mult de jumătate la bugetul local. Ocna Mureș profită de resura materială de care beneficiează, mai exact, sarea, care are o puritate de 97%, a precizat Silviu Vințeler.

Complexul balnear și-a deschis porțile pentru publicul larg din data de 13 mai 2023, atât pentru cei care vizitează zona de agrement sau cea de tratament.

Baza de tratament are o suprafață totală de 6.400 de metri pătrați și cuprinde facilități precum: bazine interioare și exterioare cu apă sărată și dulce, zonă de fitness, restaurant, sală de tratament cu nămol, spații pentru proceduri de fizioterapie, recuperare medicală cu un vârf de până la 700 de proceduri pe zi, vara.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor, din Alba Iulia, rezultate excelente la concursul „Sunetul Muzicii” din Sibiu: Ce locuri au obținut

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor, din Alba Iulia, rezultate excelente la concursul „Sunetul Muzicii” din Sibiu: Ce locuri au obținut La Sibiu, în data de 17 mai, a avut loc concursul „Sunetul Muzicii”, la care elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor din Alba Iulia au reușit să obțină rezultate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea