Rămâi conectat

Actualitate

Pizzarotti, Umbărescu şi Astaldi, cele mai mari progrese pe şantierele autostrăzilor, în luna aprilie 2019

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit raportărilor către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutirere (CNAIR), italienii de la Impresa Pizzarotti au avut cel mai mare progres pe şantierele de autostrăzi din România în aprilie, . Podiumul este completat de constructorul român Dorinel Umbrărescu şi de italienii de la Astaldi, care au început lucrările la mega – podul de la Brăila.

Constructorul italian Pizzarotti a raportat un progres de peste patru puncte procentuale în aprilie pe şantierul lotului 1 din Autostrada Sebeş – Turda, unde a ajuns la un grad de execuţie de 67,10%.

Dacă ar menţine acest ritm, italienii ar avea şanse să finalizeze în opt luni lotul lor de autostradă în lungime de 17 kilometri. De altfel, oficialii de la Drumuri au inclus acest proiect pe lista autostrăzilor ce vor fi inaugurate în 2019.

Următorul în clasament este constructorul român Dorinel Umbrărescu, care a ajuns pe lotul 4 din Autostrada Lugoj – Deva la un stadiu fizic de 96,13% în aprilie, după un avans de peste un punct procentual. Şi acest lot de autostradă este programat pentru inaugurare în 2019.

În top 3 urmează italienii de la Astaldi, care au demarat lucrările la mega – podul de la Brăila. Deşi nu este o autostradă, Podul suspendat de la Brăila a fost inclus de ECONOMICA.NET în categoria marilor proiecte monitorizate lunar deoarece este vorba despre cea mai complexă lucrare de infrastructură rutieră de la Revoluţie încoace.

Progrese mai mici, de sub un punct procentual, au fost raportate pe celelalte şantiere de autostrăzi.

În următoarele luni, noi proiecte vor fi incluse în lista autostrăzilor monitorizate, după începerea lucrărilor şi raportarea stadiului lor către CNAIR. Printre acestea se vor număra: lotul Biharia – Borş din Autostrada Transilvania (construit de orădenii de la Trameco), tronsonul 2 din Drumul Expres Craiova – Piteşti (Umbrărescu) şi lotul 2 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud (turcii de la Alsim Alarko).

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea