Pista de atletism a Stadionului Cetate va fi reabilitată și modernizată. Investiție de peste 2,5 milioane de lei

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat în ședința de marți, 28 iulie 2020, aprobarea Documentației de avizare a lucrărilor de intervenții faza DALI și a indicatorilor tehnico – economici pentru obiectivul „REABILITARE ȘI MODERNIZARE PISTĂ DE ATLETISM DIN INCINTA STADIONULUI CETATE AFLAT ÎN ADMINISTRAREA CLUBULUI SPORTIV MUNICIPAL UNIREA ALBA IULIA”.

Obiectivul principal al investiției îl constituie reabilitarea și modernizarea pistei de atletism din incinta Stadionului Cetate Alba Iulia prin crearea unui mediu optim de desfășurare a activitatilor sportive pe această pistă, crescând implicit si numărul utilizatorilor. Toate acestea vor conduce la un nivel de trai mai bun al locuitorilor municipiului Alba Iulia, sportul fiind o componentă importantă în viața omului.

USR - Alegeri parlamentare 2020

De aceea, acest proiect presupune desfacerea plăcilor de tartan vechi, curățarea (și repararea acolo unde este cazul) a substratului de beton, montarea de borduri și de rigole preimetral zonei analizate, corectarea planeității pistei pentru dirijarea apelor pluviale către rigolele propuse, montarea unui noul strat de finisaj (atât cel de bază, cât și cel de uzură) și marcarea culoarelor cu linii de 5cm lățime; efectuarea unei subtraversări a pistei în vederea realizării instalației de irigare a terenului de fotbal.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Datorită faptului că starea actuală a plăcilor de tartan de pe pista de atletism se află într-o stare avansată de uzură, există riscul accidentării sportivilor. O altă problemă o constituie lipsa unei pante corecte care să permită dirijarea apelor pluviale, precum și lipsa rigolelor, în lungimea pistei, care să preia și să dirijeze spre canalizare apele pluviale. De asemenea, bordurile care delimitează pista de atletism sunt și ele degradate.

Suprafața analizată este constituită din suprafața pistei de atletism și cele două capete, însumând 6.584 mp.

Caracteristicile pistei de atletism și a celor două capete:
-suprafața pistei 4400 mp
-suprafața capăt nord 1079 mp
-suprafața capat sud 1105 mp
-pe pista sunt amenajate 8 culoare de alergare
-zona analizata are finisajul realizat din placi de tartan pe o infrastructura de beton.

Valoarea de finanțare a obiectivului de investiție (cu TVA) este 2.786.472,24 lei, din care C+M cu TVA 2.626.980,88 lei. Eșalonarea investiției: INV/ (C+M), anul I – 2.786.472,24 lei, din care C+M 2.626.980,88 lei. Durata de realizare este de 8 luni.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

atletul 22 iulie 2020 at 21:32

O veste buna pentru sport si sanatate.

Comentariile sunt oprite