Rămâi conectat

Actualitate

Pirola, noua subvariantă a COVID-19, vine cu noi simptome. Cum sunt afectați cei mici

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua subvariantă a COVID-19, BA2.86 vine cu noi simptome, a avertizat virusologul bulgar Todor Kantardjiev. Mai exact, aceasta provoacă adesea inflamaţii oculare, în special la copii.

Potrivit specialistului, 25% dintre adolescenţi prezintă o astfel de inflamaţie în cazul infectării cu noua subvariantă a virusului. Expertul a explicat că actuala subvariantă a COVID-19 este o infecţie virală sezonieră.

„Ceea ce îngrijorează într-o oarecare măsură comunitatea mondială de sănătate este apariţia noii subvariante, BA2.86, sau aşa-numita ‘Pirola’.

Această subvariantă are 35 de mutaţii ale proteinei Spike, ceea ce este o raritate. Aceasta înseamnă că serurile de imunizare sunt de trei ori mai puţin eficiente pentru noua subvariantă. ‘Pirola’ se răspândeşte mai greu, dar a fost deja detectată în peste 10 ţări, inclusiv în Grecia, Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii”, a explicat prof. Kantardjiev, care a recomandat aerisirea frecventă a încăperilor, organizarea de evenimente publice în exterior, dacă este posibil, menţinerea unui nivel ridicat de igienă şi purtarea de măşti.

Potrivit specialistului, testele rapide antigen efectuate în primele zile de infecţie nu indică prezenţa coronavirusului

„Acest lucru se datorează în mare parte mutaţiilor din noua subvariantă a virusului. Cei care sunt deja vaccinaţi trebuie să primească o doză de rapel, iar cei care nu s-au vaccinat să o facă rapid. Cel mai important este că cei care au au avut varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 sunt protejaţi de noua variantă”, a precizat virusologul bulgar, conform Rador Radio România.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Start-Up Nation 2024 ar putea fi lansat cu fonduri europene! Peste 400 de milioane de euro, puși la bătaie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Start-Up Nation 2024 ar putea fi lansat cu fonduri europene! Peste 400 de milioane de euro, puși la bătaie Ministrul Economiei, Radu Oprea, susține că are în vedere lansarea unei a patra ediții a programului de finanțare Start-Up Nation (2024), dar pe fonduri europene, în locul banilor din bugetul de stat, peste 400 de milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare