Rămâi conectat

Politică Administrație

Piaţa din centru, monopolizată de câţiva comercianţi. Accesul la micii producători, îngreunat de tarabele acestora

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Piaţa provizorie din centrul municipiului Alba Iulia devine în ultima vreme mai mult o problemă decât o soluţie temporară până la finalizarea celei vechi. De ceva vreme, se pare că spaţiul a fost monopolizat de câţiva comercianţi, care îngrădesc accesul cumpărătorilor la produsele micilor producători din cartierele albaiuliene sau din satele învecinate. În zilele de marţi, “zile de piaţă”, situaţia este cu atât mai problematică din cauza creşterii numărului atât de vânzători, dar şi de muşterii.

Şi deşi fiecare producător sau comerciant ar trebui să aibă expunere în faţa clientului, cu greu se poate ajunge la tarabele sătenilor din cauza  “stăpânilor” pieţei, dar şi a noroiului de acolo.

Consilierul local Mircea Trifu propune găsirea unei soluţii şi rezolvarea situaţiei revoltătoare cu care se confruntă vânzătorii. În acest sens, acesta va înainta administraţiei locale o petiţie, semnată de sute de producători albaiulieni, care cer  rezolvarea problemei.

Potrivit acestuia, renovarea Pieței din Centru a devenit simbolul incompetenței și managementului catastrofal al primăriei Alba Iulia. De ani buni, după ce s-au folosit cantități de beton cât pentru 3 blocuri , Piața respectivă zace abandonată în timp ce albaiulienii care locuiesc în centrul orașului sunt nevoiți să cumpere produse într-un loc insalubru, o improvizație tolerată de mai multe instituţii.

“Intenționez să mă adresez luni la prima oră administrației Pieţei din centru. Pe lângă faptul că Piața din centru este de fapt o improvizație tolerată ilegal de mai multe instituții albaiuliene, ea a fost monopolizată de circa 7 comercianți ,care practic au creeat o adevărată baricadă, formată din tarabe.

Aceştia fac practic imposibil accesul la micii producători din cartierele albaiuliene cum ar fi Oarda, Micești, Bărăbanț, Pâclișa sau din satele din jurul orașului.

Voi face o petiție scrisă către conducerea primăriei semnată de sute de producători albaiulieni cărora le este obstrucționată posibilitatea de a-și vinde produsele. Este o situație inadmisibilă. Parcă am devenit un oraș din America de Sud în care câteva grupuri de șmecheri au pus mâna pe tot”, a precizat consilierul local.

Save

Save


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea