Piaţa din centru, monopolizată de câţiva comercianţi. Accesul la micii producători, îngreunat de tarabele acestora

Paul Voicu - Primar 2020

Piaţa provizorie din centrul municipiului Alba Iulia devine în ultima vreme mai mult o problemă decât o soluţie temporară până la finalizarea celei vechi. De ceva vreme, se pare că spaţiul a fost monopolizat de câţiva comercianţi, care îngrădesc accesul cumpărătorilor la produsele micilor producători din cartierele albaiuliene sau din satele învecinate. În zilele de marţi, “zile de piaţă”, situaţia este cu atât mai problematică din cauza creşterii numărului atât de vânzători, dar şi de muşterii.

Şi deşi fiecare producător sau comerciant ar trebui să aibă expunere în faţa clientului, cu greu se poate ajunge la tarabele sătenilor din cauza  “stăpânilor” pieţei, dar şi a noroiului de acolo.

ELIT

Consilierul local Mircea Trifu propune găsirea unei soluţii şi rezolvarea situaţiei revoltătoare cu care se confruntă vânzătorii. În acest sens, acesta va înainta administraţiei locale o petiţie, semnată de sute de producători albaiulieni, care cer  rezolvarea problemei.

Potrivit acestuia, renovarea Pieței din Centru a devenit simbolul incompetenței și managementului catastrofal al primăriei Alba Iulia. De ani buni, după ce s-au folosit cantități de beton cât pentru 3 blocuri , Piața respectivă zace abandonată în timp ce albaiulienii care locuiesc în centrul orașului sunt nevoiți să cumpere produse într-un loc insalubru, o improvizație tolerată de mai multe instituţii.

Mihail David - 2020

“Intenționez să mă adresez luni la prima oră administrației Pieţei din centru. Pe lângă faptul că Piața din centru este de fapt o improvizație tolerată ilegal de mai multe instituții albaiuliene, ea a fost monopolizată de circa 7 comercianți ,care practic au creeat o adevărată baricadă, formată din tarabe.

Aceştia fac practic imposibil accesul la micii producători din cartierele albaiuliene cum ar fi Oarda, Micești, Bărăbanț, Pâclișa sau din satele din jurul orașului.

Voi face o petiție scrisă către conducerea primăriei semnată de sute de producători albaiulieni cărora le este obstrucționată posibilitatea de a-și vinde produsele. Este o situație inadmisibilă. Parcă am devenit un oraș din America de Sud în care câteva grupuri de șmecheri au pus mâna pe tot”, a precizat consilierul local.

Save

Save

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Daniel 12 noiembrie 2017 at 12:22

Adevăr grăiți! Trebuie stârpiti dacă nu sunt producători. Despre extinderea lor în piață…ar fi în stare să se urce și pe mesele celorlalți, dacă prin asta ar face niște bani nemunciți!!!

Nelu 12 noiembrie 2017 at 12:22

Exact asa este si ln piata de masini tiganii sant stapanii pietelor de masini nu mai poti sa te pui ln piata cu masina ca este plin da plini de gaboroi scandalagii care merg la intimidare si tu esti praf din start, oricum romania este gata cu ea nu cred ca semai poate face prea mult, cele mai multe autoritati sant cumparate de tigani, si oricum dupa noul cod penal a lui ponta tiganii dupa ce fura merg la lmpacare cu partile si scapa asa ca tiganii au pus stapanire pe romania care oricum conduc demult romania nu are rost sa nu recunoastem.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...