Rămâi conectat

Actualitate

Piața automobilelor s-a prăbușit în Rusia. Au scăzut chiar și vânzările autoturismului Lada

Ziarul Unirea

Publicat

în

Piața automobilelor s-a prăbușit în Rusia. Au scăzut chiar și vânzările autoturismului Lada

În luna aprilie, vânzările de mașini noi în Rusia s-a prăbușit, după ce țara a fost afectată de numeroase sancțiuni internaționale în urma invaziei declanșate în Ucraina.

Astfel, doar 32.706 unități au fost vândute luna trecută în Rusia, în scădere cu peste 78% față de cifrele înregistrate în aprilie 2021. Scăderea de luna trecută vine după ce în luna martie vânzările au scăzut cu 60%.

Prăbușirea vânzărilor de mașini în Rusia vine după decizia președintelui Vladimir Putin de a trimite soldați în Ucraina începând cu data de 24 februarie.

Vânzările celui mai popular și accesibil brand rusesc, Lada (proprietate a constructorului Autovaz, deținut în mare parte de grupul Renault-Nissan) au scăzut cu 78%.

Constructorul francez Renault se confruntă cu presiuni uriașe să boicoteze Rusia după invazia din Ucraina și există zvonuri că poartă discuții pentru a-și vinde participația în Autovaz.

În același timp, numeroase mărci au încetat să-și mai vândă mașinile și componentele în Rusia, printre care Audi, Honda, Jaguar și Porsche. Totodată, unii constructori au încetat să mai producă autovehicule în fabricile deținute în Rusia.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Angajări MASIVE la stat. Peste 3.000 de oameni, într-o singură lună!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Angajări MASIVE la stat. Peste 3.000 de oameni, într-o singură lună! Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în aprilie 2024, de 1.292.549, cu 3.009 mai multe comparativ cu luna anterioară (plus 0,23%), aproape 64% dintre acestea fiind în administraţia publică centrală, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor. Din totalul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea