Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Piața automobilelor s-a prăbușit în Rusia. Au scăzut chiar și vânzările autoturismului Lada

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Piața automobilelor s-a prăbușit în Rusia. Au scăzut chiar și vânzările autoturismului Lada

În luna aprilie, vânzările de mașini noi în Rusia s-a prăbușit, după ce țara a fost afectată de numeroase sancțiuni internaționale în urma invaziei declanșate în Ucraina.

Astfel, doar 32.706 unități au fost vândute luna trecută în Rusia, în scădere cu peste 78% față de cifrele înregistrate în aprilie 2021. Scăderea de luna trecută vine după ce în luna martie vânzările au scăzut cu 60%.

Prăbușirea vânzărilor de mașini în Rusia vine după decizia președintelui Vladimir Putin de a trimite soldați în Ucraina începând cu data de 24 februarie.

Vânzările celui mai popular și accesibil brand rusesc, Lada (proprietate a constructorului Autovaz, deținut în mare parte de grupul Renault-Nissan) au scăzut cu 78%.

Constructorul francez Renault se confruntă cu presiuni uriașe să boicoteze Rusia după invazia din Ucraina și există zvonuri că poartă discuții pentru a-și vinde participația în Autovaz.

În același timp, numeroase mărci au încetat să-și mai vândă mașinile și componentele în Rusia, printre care Audi, Honda, Jaguar și Porsche. Totodată, unii constructori au încetat să mai producă autovehicule în fabricile deținute în Rusia.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea