Rămâi conectat

Actualitate

Pfizer solicită autorizarea vaccinului COVID-19, pentru copiii între 5 și 11 ani, din partea Uniunii Europene. Care este situația în SUA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pfizer solicită autorizarea vaccinului COVID-19, pentru copiii între 5 și 11 ani, din partea Uniunii Europene. Care este situația în SUA

Oficial, Pfizer a solicitat autorizarea vaccinului anti-Covid în Uniunea Europeană pentru administrarea în cazul copiilor sub 12 ani. Toate datele medicale ale studiilor realizate au fost transmise Agenției Europene a Medicamentului.

Grupul farmaceutic american Pfizer Inc. şi partenerul său german BioNTech SE au anunţat vineri că au transmis Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) datele medicale care sprijină utilizarea vaccinului lor anti-COVID-19 la copiii din grupa de vârstă 5-11 ani.

În același timp, în urmă cu doar o zi, Pfizer și BioNTech au cerut autorităților de reglementare federale să autorizeze utilizarea de urgență a vaccinului lor împotriva coronavirusului pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, măsură care ar putea ajuta la protejarea a peste 28 de milioane de oameni din Statele Unite, potrivit NYTimes. FDA a anunțat că va analiza rapid cererea și a programat o primă întrunire pe această temă pe 26 octombrie, o hotărâre fiind așteptată înainte de Halloween, mai precizează NYTimes.

Anunțul vine în contextul în care, chiar dacă se știe că cei mici se îmbolnăvesc mai rar de COVID-19, varianta Delta a dus la spitalizarea a aproape 30.000 dintre ei în spitale, în luna august. Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, aproape 5,9 milioane de americani cu vârsta sub 18 ani au fost infectați deja cu coronavirus. Dintre cei aproximativ 500 de americani de sub 18 ani care au murit de COVID-19, aproximativ 125 aveau vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Cele două companii au cerut la începutul lunii octombrie Agenţiei pentru alimente şi medicamente (FDA) din Statele Unite să autorizeze acest ser pentru copiii din grupa 5-11 ani, iar un comitet consultativ din cadrul FDA se va reuni în luna noiembrie pentru a examina acele date medicale, scrie Reuters.

Deşi vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de alianţa Pfizer-BioNTech nu este în prezent aprobat pentru această grupă de vârstă, a primit deja autorizarea pentru adolescenţii de peste 12 ani atât în Statele Unite, cât şi în Uniunea Europeană.

Deşi copiii sunt mai puţin susceptibili să dezvolte forme severe de COVID-19, ei pot totuşi să transmită virusul SARS-CoV-2 altor persoane, inclusiv populaţiilor vulnerabile, care prezintă riscuri medicale mai mari.

Vaccinul Pfizer-BioNTech a demonstrat că induce o reacţie imunitară puternică în rândul copiilor cu vârste cuprinse între cinci şi 11 ani, în cadrul unui studiu realizat pe 2.268 de participanţi, au anunţat reprezentanţii celor două companii în data de 20 septembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger

Ioana Neag

Publicat

în

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger Primăvara se lasă așteptată, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Se anunță ploi, vânt, vreme extrem de rece pentru această perioadă, ger și ninsori la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Specialiștii de la Administrația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea