Rămâi conectat

Curier Județean

Petrecere privată în Sebeș, ÎNTRERUPTĂ de polițiști: organizatorul evenimentului și alți 5 participanți au fost AMENDAȚI. IPJ Alba continuă acțiunile de verificare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Activitățile pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, sunt continuate de către IPJ Alba.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 225 de polițiști și polițiști locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Au fost controlate 214 societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 123 de mijloace de transport, din care 35 de mijloace de transport în comun.

Au fost legitimate 2.420 de persoane și au fost făcute verificări la 187 de obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri, hoteluri, pensiuni, cabane și alte spații de cazare.

Echipele de control au depistat și sancționat 187 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, 12 care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, iar 7 operatori economici au fost sancționați pentru organizarea de activități în spațiul public închis pentru care au fost instituite restricții.

Au fost organizate 13 acțiuni punctuale la baruri, restaurante și terase, iar la Sebeș un eveniment privat a fost întrerupt.

În urma unei sesizări, prin 112, polițiștii din Sebeș, împreună cu polițiștii locali au intervenit la o societate economică, din Sebeș, unde era în desfășurare o petrecere privată, fără a fi respectate normele de protecție sanitară.

La fața locului polițiștii au fost identificat 22 de persoane, iar atât organizatorul evenimentului, cât și alți 5 participanți au fost amendați, conform Legii 55/2020. Verificările sunt continuate în vederea identificării persoanelor care au fost prezente la eveniment și luarea măsurilor de sancționare contravențională față de toți participanții.

De asemenea, ieri, 26 martie, Inspectoratul de Poliței Județean Alba împreună cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Alba au organizat, pe raza municipiului Alba Iulia și pe raza secțiilor de poliție rurală Galda de Jos și Vințu de Jos, o acțiune, în sistem integrat, cu efective suplimentare, la care au participat 31 de polițiști și jandarmi, care au fost sprijiniți de polițiști locali, lucrători ISU, DSP și ITM.

Au fost legitimate 234 de persoane, verificate 122 de autovehicule, din care 17 destinate transportului în comun și au fost au fost controlate 25 de baruri, 28 de restaurante și 51 de terase.

Echipele de control au depistat și sancționat, în conformitate cu Legea 55/2020, 43 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție sanitară și 7 operatori economici care au organizat activități în spațiul public închis, pentru care au fost instituite restricții.

Scopul acțiunilor desfășurate este de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

Reamintim faptul că este interzisă desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise si/sau deschise, publice și/sau private.

Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte regulile, să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască și să nu se expună la riscuri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU în satul Silivaș, din comuna Hopârta: Un utilaj agricol a luat foc

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU în satul Silivaș, din comuna Hopârta: Un utilaj agricol a luat foc Un incendiu a izbucnit la un utilaj agricol din satul Silivaș, comuna Hopârta. Au intervenit pompierii din Aiud. Citește și: INCENDIU de vegetație uscată la Băgău: Intervin pompierii din Aiud cu o autospecială Detașamentul de pompieri Aiud intervine cu o autospecială de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea