Rămâi conectat

Actualitate

Petru Eleş (CSU Alba Iulia) a activat un sezon la ICIM Arad

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Actualul director sportiv al echipei albaiuliene a plecat de la Arad după ce ICIM a pierdut titlul de campioană!

Petru Eleş (38 ani), oficialul grupării din Cetatea Marii Uniri a activat în trecut la ICIM Arad. Povestea s-a derulat în stagiunea 2001-2002, când formaţia arădeană a pierdut supremaţia în baschetul feminin românesc, după 4 titluri consecutive de campioană.Atunci venisem din Israel şi mi-am început cariera de conducător în ţară. La Arad fuseseră schimbări majore, antrenorul George Mandache plecase la lotul naţional, iar managerul Stelian Văduva a acceptat funcţia la DJTS Arad„, şi-a amintit Eleş.

*”La Arad nu se acceptă locul secund!”

Eleş l-a instalat antrenor la ICIM Arad tocmai pe sârbul Zoran Visic, cel care a fost demis de la ICIM în toamna trecută, în urma eşecului de pe teren propriu cu… CSU Alba Iulia! „Pe acea vreme nu se admitea pierderea trofeului. Cei din conducere mi-au transmis că locul secund nu se premiază şi implicit nu ne-am prelungit colaborarea. Ne-a învins în finală Târgovişte, ce a reuşit primul titlu din epoca modernă„, a mai spus Eleş. Dar, vorba românului „în tot răul este şi un bine” a funcţionat şi în cazul lui Eleş. Acesta, împreună cu Visic a reuşit în anul următor, 2003 câştigarea Euroligii (competiţia nr. 1 pe continent, organizată de FIBA) cu echipa rusă Ekaterinburg.

*”Nu le port pică”

Nu le port pică absolut deloc celor din Arad pentru respectivul episod. Am avut de învăţat din respectiva perioadă, am acumulat experienţă la un club foarte puternic„, a admis Eleş. Din respectiva perioadă, din lotul ICIM-ul mai face parte şi acum Ildiko Nagy, iar Laura Drăgoescu a jucat anii trecuţi la CSM Satu Mare, de unde a venit Eleş la Alba Iulia în vara trecută. Acesta este obişnuit cu aerul tare al duelurilor cu ICIM Arad întrucât în ultimele 3 sezoane, cât a activat la CSM Satu Mare a avut parte de 18 meciuri directe cu trupa din Banat! Altfel, miercuri, de la ora 16.oo, CSU 2 Alba Iulia va evolua în Divizia B, meci extern cu CS BBALL 6 Sepsi Sf Gheorghe. În formaţia albaiuliană, neînvinsă în 6 dueluri din eşalonul secund sub comanda lui Nicuşor Marcu, se vor regăsi Corina Ceauşu, Oana Precup, Carmen Negru, Luminiţa Manta şi Elisabeta Crecan (fără Bianca Voica păstrată la prima echipă de Tomas Bilek).

Dan HENEGAR

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea