Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Peste jumătate dintre persoanele adulte cu handicap din Alba, încadrate în gradul accentuat

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste jumătate dintre persoanele adulte cu handicap din Alba, încadrate în gradul accentuat

Aproape 7.900 de cazuri au fost analizate în 2023, în perspectiva încadrării în grad și tip de handicap, în cadrul şedinţelor Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Alba, care funcţionează ca organ de specialitate, fără personalitate juridică, al Consiliului Judeţean Alba.

Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Alba, analizând dosarul transmis de către Serviciul de evaluare complexă a persoanelor adulte cu handicap, precum şi propunerea acestuia privind încadrarea în grad de handicap, decide încadrarea persoanei în grad şi tip de handicap. Comisia eliberează certificatul de încadrare în grad şi tip de handicap şi elaborează programul individual de reabilitare şi integrare socială a adultului cu handicap.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Întrunită anul trecut în 134 de şedinţe, comisia a decis următoarea încadrare în grad de handicap: 1.677 de adulți cu handicap grav cu asistent personal; 492 de adulți cu handicap grav fără asistent personal, 4.233 de adulți cu handicap accentuat, 704 adulți cu handicap mediu, 61 de adulți cu handicap uşor. În 709 cazuri, comisia de dispus neîncadrarea în grad de handicap.

Citește și: Indemnizații mai mari pentru persoanele cu handicap în 2024: Ce sume va încasa această categorie de români

Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Alba poate stabili şi măsurile de protecţie a persoanelor adulte cu handicap. Astfel, s-au luat următoarele decizii: admiterea într-un centru rezidenţial public ori public-privat pentru 10 persoane; admiterea într-un centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități pentru 6 persoane;  îngrijiri la domiciliu pentru persoane adulte cu dizabilități pentru 39 de persoane; servicii de asistență și suport pentru persoane adulte cu dizabilități pentru 14 persoane. S-a dispus respingerea cererii de solicitare a unei măsuri de protecție pentru 9 persoane, dar şi încetarea măsurii de protecție pentru 15 persoane (cu precizarea că aici nu este inclus numărul persoanelor decedate). Pentru 52 de persoane s-a modificat măsura de protecție, iar în 32 de cazuri s-a constatat încetarea de drept a măsurii de protecție.

Comisia desfăşoară activitate decizională în domeniul încadrării persoanelor adulte în grad de handicap, respectiv în domeniul promovării drepturilor acestor persoane.

Activitatea Comisiei este coordonată metodologic de către Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, prin intermediul Comisiei superioare de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Obiceiuri în a doua zi de Paște: Tradiția stropitului fetelor de măritat ori a nevestelor este păstrata cu sfințenie în unele localități

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri în a doua zi de Paște: Tradiția stropitului fetelor de măritat ori a nevestelor este păstrata cu sfințenie în unele localități Udatul fetelor de Paşti. În a doua zi de Paște, fetele sunt stropite cu parfum, obiceiul fiind preluat de la germani şi maghiari, dar este păstrat atât la ţară, cât şi la oraş. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea