Rămâi conectat

Actualitate

Peste 870 de beneficiari în proiectul ”Banca de alimente” implementat de Crucea Roșie Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Crucea Roşie Română Filiala Alba a finalizat în luna iulie implementarea proiectului „Banca de Alimente pentru încă 18 județe”, derulat de Crucea Roșie Romana în colaborare cu Fundația Carrefour și Carrefour România. Proiectul a avut ca principal obiectiv ajutorarea cu alimente de bază a familiilor și persoanelor nevoiașe din județul Alba.

Pachetele au avut ca și conținut următoarele alimente de bază: conserve din carne, pateuri, orez, zahăr, ulei, făina, mălai, fasole uscată, bulion, paste făinoase și biscuiți, în total fiind distribuite aproximativ 10.500 kg de alimente în valoare de 37.425 lei.

Potrivit directorului filialei, Adrian Ionel Dușa, în judetul Alba 877 de beneficiari, selectați în colaborare cu Serviciile sociale din cadrul primăriilor din 11 localități au primit pachete alimentare a câte 12 kg fiecare, după cum urmează: Abrud – 27 de beneficiari; Aiud – 42; Alba Iulia – 253; Baia de Arieș – 25; Blaj – 100; Câmpeni – 51; Cugir – 105; Ocna Mures – 50; Sebeș – 100; Teiuș – 74; Zlatna – 50.

”Începând din septembrie 2009, datorită generozităţii partenerilor şi a donatorilor săi, Banca de Alimente este unul din proiectele de succes ale Crucii Roşii Române. În demersul nostru de a trăi într-o lume fără foame, avem alături cele mai importante lanţuri de super şi hipermarketuri, în cele 29 filiale unde există astfel de magazine. Fundaţia Carrefour a răspuns apelului nostru de a sprijini cu alimente şi populaţia care locuieşte în cele 18 judeţe fără astfel de centre comerciale. Colaborarea noastră reprezintă un exemplu de umanitate, ce va aduce lumina şi bucuria în sufletele şi pe masa celor nevoiaşi. Multumim pe această cale voluntarilor de la subfilialele de Cruce Roşie şi autorităţilor locale pentru sprijinul acordat în distribuirea pachetelor alimentare persoanelor vulnerabile din punct de vedere social, reuşind astfel să ne aducem aportul la îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora”, a spus Dușa.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic ANM a emis marți, 16 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de furtuni în Alba, valabilă miercuri după-masa. Se vor semnala averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic. Citește și: Vremea se racește brusc în România. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea