Rămâi conectat

Societate

Peste 80 de trofee strânse în vitrina Clubului de Dans Sportiv „Maria Petrea” din Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

S-a vorbit frumos despre noi.., la multe competiţii… Noi, Clubul De Dans Sportiv „Maria Petrea” din Alba Iulia. Puţin cunoscuţi, dar îndrăgiţi de toţi cei ce ne sunt alături, continuăm să reprezentăm, în lumea dansului sportiv românesc, cu rezultate de excepţie acest oraş pentru care sportul de performanţă nu mai este o prioritate de mult, iar cei în măsură să pună umărul la consolidarea unor astfel de structuri sportive probabil că au uitat că bazele unei societăţi sănătoase sunt reprezentate de zicala străveche: „Mens sana in corpore sano”.
Povestea este lungă, atât despre noi şi despre cele peste 80 de trofee strânse în decursul a cinci ani de activitate, însă ne vom opri asupra evenimentelor puţin mai recente, marcând evoluţia câtorva perechi de dansatori, membre ale clubului nostru. Vom începe cu luna decembrie a anului trecut câd am participat în data de 11-12.12.2010, la Winter Dance Festival, competiţie organizată la Bucureşti şi la care am concurat cu două perechi: Fodoran Raul-Paşca Denisa şi Bădişor Răzvan-Popa Oana, ambele perechi participând la categoria de vârstă 10-11 ani. Această competiţie a reperezentat debutul unui aşa zis monopol creat de cele două perechi asupra podiumului de competiţie la categoria 10-11 ani, ei clasându-se pe locurile I şi III. Au urmat alte competiţii cum ar fi: Campionatul Naţional şi Cupa Mureş, competiţie desfăşurată la Târgu Mureş în 5-6.03.2011, unde perechile mai sus menţionate au ocupat locurile II şi III (Bădişor Răzvan – Popa Oana – Locul II, Fodoran Raul – Paşca Denisa – Locul III) la 10-11ani, iar perechea Stanciu Ştefan – Nistor Maria – Locul II la categoria 12-15 ani.
Conform zicalei: „dacă fugi după doi iepuri nu prinzi nici unul” ne-am aventurat şi noi recent la două competiţii desfăşurate în paralel: Cupa Vâlcea (competiţie desfăşurată la Râmnicu Vâlcea în 12.03.2011) şi Cupa Mirajul Dansului (competiţie desfăşurată la Mediaş în 13.03.2011), competiţii la care am reuşit să devenim excepţia care întăreşte regula, perechile de la clubul nostru clasându-se de fiecare dată pe primele două, cele mai înalte trepte ale podiumului după cum urmează:
Cupa Vâlcea (10-11 ani) – Fodoran Raul/Paşca Denisa – Locul I, Bădişor Răzvan/Popa Oana – Locul II; Cupa Mirajul Dansului (10-11 ani) Fodoran Raul/Paşca Denisa – Locul I, Bădişor Răzvan/Popa Oana – Locul II. Rezultatele sunt minunate însă am trecut repede peste euforie pentru că ne aşteptau 2 probe de foc şi anume: Dance Masters 2011 (Competiţia internaţională ce se va desfăşura la Bucureşti în data de 16-17.04.2011) şi Campionatul Naţional pe Clase (eveniment ce va avea loc la Constanţa în 30.04.-1.05.2011), la care sperăm că vom fi din nou la înălţime.
Cristian JURCĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

OPINIE| Veniți de vă angajați la privat, voi ăștia nemultumiți de salariul din primării și consilii județene

FURDUI Alexandru

Publicat

în

OPINIE| Veniți de vă angajați la privat, voi ăștia nemultumiți de salariul din primării și consilii județene

Cu un aplomb ce denotă un dispreț total față de alegători, pe care-i cred proști făcuți grămadă, parlamentarii Coaliției de guvernare PNL- PSD – UDMR au votat majorarera salariilor președinților și vicepreședinților de consilii judeâene, a primarilor și viceărimarilor precum și a tuturor angajaților din primării și consilii județene. Asta după ce au facut un circ adevărat și s-au arătat foarte receptivi la criticile venite din partea opiniei publice și au renunțat, vai de mine, la majorarea propriilor salarii.

Concret s-a renunțat la majorarea salariilor deja foarte mari ale celor 465 de parlamentari dar nu s-a renunțat la majorarea salariilor deja foarte mari a mii și chiar zeci de mii de primari, viceprimari, președinți de consilii județene, vicepreședinți de consilii județene, angajați din primării și consilii județene. Se tot argumentează că salariile în unele comune sunt mici. Zău?

Ia veniți de vă angajați la privat, voi ăștia nemulțumiți de salariile din primării și consilii județene! Cât să încaseze un primar ca cel de la Ceru Băcăinți, de exemplu, care păstorește nici 300 de suflete? Să ia bani frumoși pentru că-i face CJ Alba drum și sărbătoare la Bulbuc? Astfel de situații, în care primăriile nu-și pot acoperi nici măcar cheltuielile de funcționare, sunt mai multe, inclusiv în județul Alba. Câți oameni poate un asemenea primar mobiliza la vot?

Elit - Gustul Desăvârșit

Am adus în discuție mobilizarea la vot pentru că acesta este interesul ataâ de disputatei majorări: primarii au amenințat că nu mai mobilizează oamenii în anul 2024 dacă nu primesc bani mai mulți. Ca să-i mulțumească, au pus în operă o scenetă de prostire a electoratului despre care știau sigur că vor fi nemulțumiți când vor afla de aceste măriri în condițiile în care pe mediul privat se pun doar taxe, taxe și iar taxe, iar salariații de aici nu visează măriri de salarii, ci păstrarea locului de muncă în condițiile economice actuale. Sceneta este așa: la Senat nu a fost nicio greșeală cu amendamentul depus de UDMR prin care erau introduși și parlamentarii și demnitarii în propunerea de majorare a salariilor.

A fost un amendament intenționat, asumat de UDMR, care are electoratul ei captiv, deci nici nu câștigă, nici nu pierde dacă se supără careva.

A început scandalul direcționat spre demnitari și parlamentari. Apoi a venit decizia „salvatoare” a Coaliției de a „corecta” amendamentul prin scoaterea de la majorarea salariilor a parlamentarilor și demnitarilor, dar păstrarea primarilor, președinților de consilii județene și a celor pendinte de ei, inclusiv consilierii locali și județeni a căror indemnizație se calculează în raport cu salariul primarului. Sunt și ăștia utili în campaniile electorale pentru a mâna cetățenii la vot, la un vot aproape diktat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Societate

Apoș: Aproape 1.000 de participanți la evenimentul de promovare a producătorilor locali și meșteșugurilor (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Apoș: Aproape 1.000 de participanți la evenimentul de promovare a producătorilor locali și meșteșugurilor. Evenimentul a reunit localnici, vizitatori, autorități, influenceri și oficialități regale.

Pe 23 și 24 septembrie, satul sibian Apoș a găzduit primul eveniment dedicat producătorilor locali și descoperirii patrimoniului cultural, susținut de Profi. Cu ocazia celebrarii a 700 de ani de atestare documentară a acestei localități, târgul producătorilor organizat la centrul Villa Abbatis a adunat iubitori ai tradițiilor și naturii, producători pasionați și meșteșugari pricepuți.

“E o perioadă dificilă pentru producătorii locali deoarece deocamdată puterea de cumpărare a românului nu-i permite să cumpere produse artizanale, care normal ar trebui să aibă prețuri mai ridicate. Este normal ca noi, cel mai mare angajator, firma românească prezentă doar în România, să nu fim critici într-un sistem care nu funcționează, ci să încercăm să-l facem să funcționeze. Putem să îl facem să funcționeze atunci când trecem de la declarațiile de patriotism și începem a cumpara produse romanești.“ , a declarat Călin Costinaș, Director General Adjunct Profi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Invitați de seamă la eveniment au fost Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și Alteța Sa Principele Radu al României, precum și reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, parlamentari, oficialități.

“Bunătățile românești, cunoscute nouă dar mai puțin cunoscute altora, au nevoie să fie sprijinite pentru că afacerile mici de familie nu au cum să pătrundă în marea piață decât dacă au sprijin și înțelegere și respectul celorlalți. Considerați-ne foarte însuflețiți sprijinitori ai proiectelor dumneavoastră”,  le-a spus participanților Alteța Sa Principele Consort Radu.

Pagina de facebook Familia Regală a României menționează că “Asociația Casa Majestății Sale și Profi încurajează produsele locale, producătorii și familiile acestora care duc mai departe rețetele tradiționale originale”.

Evenimentul face parte din seria de acțiuni de responsabilitate socială care se desfășoară sub umbrela Profi – Punem suflet și include piloni precum susținerea producătorilor locali, păstrarea și promovarea tradițiilor gastronomice și a patrimoniului cultural din satele românești.

Aproape 1.000 de vizitatori au dat curs invitației de a participa la această sărbătoarea dedicată tradițiilor păstrate cu sfințenie în micul sat transilvănean. Ei s-au bucurat de prânz cu bunătăți provenite de la producători autohtoni, de activități pentru copii, concerte de muzică folk, demonstrații ecvestre, plimbare cu caii și poneiul de la herghelia locală, dezvoltată la vechea casă parohială în urma unei investiții de 200.000 de euro din fonduri europene. Oaspeții au putut vizitat Biserica Evanghelică și singura țiglărie tradițională din regiune, reconstruită cu sprijinul The Prince’s Foundation,  asociație al cărei președinte este Regele Charles al III-lea. Țigla de aici se modelează după o metodă păstrată din generație în generație timp de sute de ani.

Cu această ocazie, a fost anunțat în premieră proiectul digital Via Profi, menit să susțină producătorii locali în mediul virtual, proiect ce urmează să devină operabil în viitorul apropiat.

Sănătatea constituie și ea un pilon al campaniilor de responsabilitate socială realizate de Profi. Împreună cu Asociația pentru Anestezie și Terapie Intensivă „Aurel Mogoșeanu”, inițiată la Timișoara de Președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, Prof. Dr. Dorel Săndesc, Profi oferă locuitorilor din mediul rural acces gratuit la analize și consultații medicale. În cadrul evenimentului de la Apoș, circa 60 de localnici au beneficiat de consult și analize medicale oferite de o caravana medicală organizată cu această ocazie.

Cu peste 1600 de magazine integrate si partener aflate în peste 750 de localitati si cu mai bine de 27.000 de angajați, Profi este cel mai mare angajator privat din România.

 Declarație Călin Costinaș: https://we.tl/t-PVwAinGUjc

 

Contact:

Raluca Măruntu

Communication Specialist

Magic Maker Communication

Nr. Tel.: 0729 140 798

E-mail: [email protected]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| TRAFIC BLOCAT pe Strada Toporașilor din Alba Iulia: Un cablu de telecomunicații a căzut pe carosabil

Ziarul Unirea

Publicat

în

TRAFIC BLOCAT pe Strada Toporașilor din Alba Iulia: Un cablu de telecomunicații a căzut pe carosabil

Traficul rutier este blocat pe Strada Toporașilor din Alba Iulia, din cauza unui cablu de telecomunicații care a căzut pe carosabil.

Așa cum se poate observa și din fotografiile trimise de un cititor ziarulunirea.ro pe adresa redacției, șoferii au avut parte de o adevărată surpriză în cursul zilei de astăzi, 29 septembrie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mașinile nu pot circula din intersecția cu Bulevardul Revoluției, ca și consecință a acestui eveniment.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea