Rămâi conectat

Curier Județean

Peste 600 de pacienți infectați cu COVID-19 și 1.665 de bolnavi cu alte afecțiuni, tratați de către medicii ATI a SJU Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Medicii anesteziști de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia au avut, în anul pandemic 2020, activitate medicală intensivă, în contextul în care, pe lângă îngrijirea și tratarea pacienților critici confirmați cu COVID-19, au asigurat condițiile necesare pentru desfășurarea actului chirurgical și au oferit suportul indispensabil celorlalți pacienți (non-COVID-19), aflați la granița dintre viață și moarte.

Pandemia a crescut presiunea pe secțiile de ATI având în vedere că a crescut și numărul pacienților aflați în stare gravă. Pe lângă activitatea curentă, specifică, medicii acestor secții s-au ocupat și de acordarea tratamentului necesar, conform protocoalelor naționale și europene, pentru pacienții infectați cu noul coronavirus SARS-CoV-2 aflați în stare gravă.

La SJU Alba Iulia a fost necesară reorganizarea activității medicale, astfel încât pacienții care necesitau tratament specific ATI, COVID-19 și non-COVID-19, să fie îngrijiți în spații diferite, cu respectarea tuturor reglementărilor impuse de autorități.

Astfel, de la începutul evoluției pandemiei și până la finalul anului 2020, cadrele medicale ATI s-au ocupat de îngrijirea a 637 de pacienți infectați cu noul coronavirus, aflați în stare critică, respectiv de 1.665 de bolnavi care au suferit diverse afecțiuni ce le-au pus viața în pericol.

De asemenea, medicii ATI au efectuat anul trecut 3.663 de anestezii pentru realizarea de intervenții chirurgicale din sfera chirurgiei generale, ginecologiei, ortopediei, neurochirurgiei, chirurgiei plastice și vasculare, otorinolaringologiei sau urologiei.

De asemenea, pe parcursul anului 2020, a fost achiziționată aparatura medicală necesară în contextul pandemic și a fost crescut numărul de paturi, în funcție de numărul de pacienți și de patologia prezentată. Secția ATI, formată dintr-un colectiv de 10 medici anesteziști, este condusă de către dr. Silviu Tuzeș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea