Rămâi conectat

Ştirea zilei

Peste 6 milioane lei pentru extinderea și dotarea secției UPU a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia: A doua licitație, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Peste 6 milioane lei pentru extinderea și dotarea secției UPU a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia: A doua licitație, lansată în SEAP

Consiliul Județean Alba a lansat în SEAP o a doua licitație pentru achiziția unor lucrări, în cadrul proiectului „Extindere si dotare Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia”, după ce licitația din iunie a fost anulată. Valoarea totală estimată a investiției este de 6.037.830, fără TVA.

Principala problema actuala o reprezintă timpii de aşteptare a pacienţilor ce trec pragul Unitatii de Primiri Urgente (UPU) Alba Iulia.

Acest fapt se datoreaza capacitatii insuficiente de primire a pacienţilor, si implicit circuitelor funcţionale slab eficientizate. Daca pentru cazurile de cod roşu si galben timpii de preluare a pacienţilor in ariile de lucru sunt conformi cu algoritmul naţional de triaj, pentru pacienţii de cod verde, albastru si alb aceşti timpi au cunoscut creşteri semnificative, de ordinul orelor (4-6 ore) datorita prezentărilor tot mai numeroase in UPU, de la an la an.

Aceasta duce la nemulţumiri atat din partea pacienţilor si aparţinătorilor dar si din partea personalului medical care este nevoit sa acorde asistenta medicala in condiţii improprii, sub o mare tensiune.

Prin extinderea spatiilor si creşterea capacitatii de preluare a pacienţilor, anticipam ca va creste gradul de satisfacţie atat a pacienţilor si aparţinătorilor cat si a personalului care deserveşte UPU prin reducerea semnificativa a timpilor de aşteptare. Aparatura, echipamentele si dotările medicale aferente UPU actual, indispensabile in bunul mers al activitatilor zilnice intreprinse aici, au o vechime de circa 10 ani, sunt insuficinte sau lipsesc.

Obiectivul general al proiectului este imbunataţirea calităţii si eficienţei ingrijirii spitaliceşti de urgenţa asigurate in cadrul Unitatii de Primiri Urgenţe, componenta funcţională a Spitalului Judeţean de Urgenţa Alba Iulia.

Obiectivele specifice ale proiectului:

1. Obiectivul Specific 1: Extinderea infrastructurii Unitatii de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenta Alba lulia.

2. Obiectivul Specific 2: Dotarea si echiparea structurii Unitatii de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenta Alba lulia.

Lucrările de intervenţie privind „Extindere şi Dotare Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia” situat pe Bdul. Revoluţiei 1989, nr.23, Alba Iulia, constau în:

  • Obiect 1 – Reorganizare spatii UPU Existent

Se propune extinderea spațiilor existente de Urgențe Majore și Resuscitare prin realizarea unor legături funcționale în corpul propus posterior. Pentru asigurarea legăturilor funcționale se vor realiza intervenții la elementele structurale ale construcției existente și menținute (corp B) prin spargerea locală a parapeților de ferestre.

  • Obiect 2 – Realizare Corp Extindere UPU (Extindere UPU in zona Posterioara a UPU existent, in imediata vecinătate a Blocului Alimentar)

Extinderea Unității de Primiri Urgențe va deservi spații precum primire urgențe minore, imediate și majore, spații tehnice, camere medici, sală întâlniri colective, vestiare, adăpost protecție civilă, etc.

  • Obiect 3 – Amenajări Exterioare

La nivelul subsolului se propune o curte de lumină. Aceasta va asigura iluminarea și ventilația naturală a grupurilor sanitare, a spațiului de întâlniri colective și biroului IT din subsol.

Se vor construi trotuare perimetrale și o rampă de acces care va face legătura dintre cele 2 niveluri ale cotelor amenajate ale terenului. Aceasta va fi amplasată între extinderea C5 – nouă propusă și corpul C + D.

  • Obiect 4 – Spaţiu decontaminare

Se propune modernizarea spațiului decontaminării prin realizarea unei extinderi de tip filtru pentru spațiul de decontaminare. Extinderea se va realiza în zona de acces ambulanțe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă Sâmbătă, 20 aprilie 2024 , între orele 10-14, Cetatea Alba Carolina a găzduit Retro Parada Primaverii 2024 cu participarea estimativă a 85 de vehicule de epocă. Bijuteriile pe patru roți au fost expuse în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea