Rămâi conectat

Ştirea zilei

Peste 6 milioane lei pentru extinderea și dotarea secției UPU a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia: A doua licitație, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 6 milioane lei pentru extinderea și dotarea secției UPU a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia: A doua licitație, lansată în SEAP

Consiliul Județean Alba a lansat în SEAP o a doua licitație pentru achiziția unor lucrări, în cadrul proiectului „Extindere si dotare Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia”, după ce licitația din iunie a fost anulată. Valoarea totală estimată a investiției este de 6.037.830, fără TVA.

Principala problema actuala o reprezintă timpii de aşteptare a pacienţilor ce trec pragul Unitatii de Primiri Urgente (UPU) Alba Iulia.

Acest fapt se datoreaza capacitatii insuficiente de primire a pacienţilor, si implicit circuitelor funcţionale slab eficientizate. Daca pentru cazurile de cod roşu si galben timpii de preluare a pacienţilor in ariile de lucru sunt conformi cu algoritmul naţional de triaj, pentru pacienţii de cod verde, albastru si alb aceşti timpi au cunoscut creşteri semnificative, de ordinul orelor (4-6 ore) datorita prezentărilor tot mai numeroase in UPU, de la an la an.

Elit - Gustul Desăvârșit

Aceasta duce la nemulţumiri atat din partea pacienţilor si aparţinătorilor dar si din partea personalului medical care este nevoit sa acorde asistenta medicala in condiţii improprii, sub o mare tensiune.

Prin extinderea spatiilor si creşterea capacitatii de preluare a pacienţilor, anticipam ca va creste gradul de satisfacţie atat a pacienţilor si aparţinătorilor cat si a personalului care deserveşte UPU prin reducerea semnificativa a timpilor de aşteptare. Aparatura, echipamentele si dotările medicale aferente UPU actual, indispensabile in bunul mers al activitatilor zilnice intreprinse aici, au o vechime de circa 10 ani, sunt insuficinte sau lipsesc.

Obiectivul general al proiectului este imbunataţirea calităţii si eficienţei ingrijirii spitaliceşti de urgenţa asigurate in cadrul Unitatii de Primiri Urgenţe, componenta funcţională a Spitalului Judeţean de Urgenţa Alba Iulia.

Obiectivele specifice ale proiectului:

1. Obiectivul Specific 1: Extinderea infrastructurii Unitatii de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenta Alba lulia.

2. Obiectivul Specific 2: Dotarea si echiparea structurii Unitatii de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenta Alba lulia.

Lucrările de intervenţie privind „Extindere şi Dotare Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia” situat pe Bdul. Revoluţiei 1989, nr.23, Alba Iulia, constau în:

  • Obiect 1 – Reorganizare spatii UPU Existent

Se propune extinderea spațiilor existente de Urgențe Majore și Resuscitare prin realizarea unor legături funcționale în corpul propus posterior. Pentru asigurarea legăturilor funcționale se vor realiza intervenții la elementele structurale ale construcției existente și menținute (corp B) prin spargerea locală a parapeților de ferestre.

  • Obiect 2 – Realizare Corp Extindere UPU (Extindere UPU in zona Posterioara a UPU existent, in imediata vecinătate a Blocului Alimentar)

Extinderea Unității de Primiri Urgențe va deservi spații precum primire urgențe minore, imediate și majore, spații tehnice, camere medici, sală întâlniri colective, vestiare, adăpost protecție civilă, etc.

  • Obiect 3 – Amenajări Exterioare

La nivelul subsolului se propune o curte de lumină. Aceasta va asigura iluminarea și ventilația naturală a grupurilor sanitare, a spațiului de întâlniri colective și biroului IT din subsol.

Se vor construi trotuare perimetrale și o rampă de acces care va face legătura dintre cele 2 niveluri ale cotelor amenajate ale terenului. Aceasta va fi amplasată între extinderea C5 – nouă propusă și corpul C + D.

  • Obiect 4 – Spaţiu decontaminare

Se propune modernizarea spațiului decontaminării prin realizarea unei extinderi de tip filtru pentru spațiul de decontaminare. Extinderea se va realiza în zona de acces ambulanțe.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO UPDATE| BILANȚUL vijeliilor de sâmbătă din Alba: Inundații la Câmpeni și Hăpria, aluviuni pe DN1, arbori căzuți și drumuri colmatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

BILANȚUL vijeliilor de sâmbătă din Alba: Inundații la Câmpeni și Hăpria, aluviuni pe DN1, arbori căzuți și drumuri colmatate

În cursul zilei de sâmbătă, 3 iunie, pe fondul mai multor avertizări Cod Portocaliu (Meteorologic și Hidrologic), în județul Alba s-au înregistrat precipitații abundente care au produs efecte în mai multe zone, astfel:

Pe fondul avertizărilor Cod Portocaliu meteo și hidro, la nivelul județului Alba, până la momentul actual, bilanțul evenimentelor este următorul:

Elit - Gustul Desăvârșit

– evacuare apă din subsol pe raza localității Sebeșel, comuna Săsciori (a intervenit SVSU Săsciori);

– degajare aluviuni de pe DN1, raza localității Răhău, municipiul Sebeș (a intervenit SVSU Sebeș în cooperare cu SDN Alba);

– evacuare apă din 2 curți și 1 subsol pe raza localității Răhău, municipiul Sebeș (a intervenit SVSU Sebeș );

– arbore căzut pe carosabil, pe DJ 107C în localitatea Drâmbar, comuna Ciugud (a intervenit SVSU Ciugud);

– evacuare apă din garaj în localitatea Hăpria, comuna Ciugud (a intervenit SVSU Ciugud);

– Oraș Câmpeni – strada Valea Brătinesei sunt 20 de curți inundate și un podeț colmatat, intervine Stația de pompieri Câmpeni în cooperare cu SVSU Câmpeni.

UPDATE: Stația de pompieri Câmpeni în cooperare cu SVSU Bistra intervin pentru degajarea unor arbori cazuți în vale, și decolmatarea drumuri de acces în loc. Bistra, zona Valea Lipăii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Județul Alba sub asediul avertizărilor meteo: Încă un cod portocaliu de viituri în bazinele Geoagiu și Mureș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Județul Alba sub asediul avertizărilor meteo: Încă un cod portocaliu de viituri în bazinele Geoagiu și Mureș

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis încă o avertizare de cod portocaliu pentru fenomene imediate de inundații valabilă pentru județul Alba, până la ora 03:00.

La această oră a intrat în vigoare o avertizare hidrologică de cod portocaliu valabilă în perioada 03.06.2023 ora 21:00 – 04.06.2023 ora 03:00.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Geoagiu – pe sectorul aferent S.H. Teiuș, Mureș – afluenţii aferenţi sectorului aval confluență cu râul Târnava – amonte S.H. Acmariu, județele Alba, Sibiu.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Județul Alba lovit de VIJELII și viituri: INUNDAȚII la Câmpeni după o rupere de nori

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| Județul Alba lovit de VIJELII și viituri: INUNDAȚII la Câmpeni după o rupere de nori

Județul Alba se află sâmbătă seara sub asediul femomenelor meteo extreme, mai multe avertizări de inundații fiind emise de autorități.

CITEȘTE ȘI: INUNDAȚII în satul Hăpria din Ciugud: Viitura a luat cu asalt străzile și gospodăriile oamenilor

În orașul Câmpeni, strada Brătinesei se află sub ape, după o rupere de nori petrecută în această seară.

Elit - Gustul Desăvârșit

Inundații au mai fost astăzi și între Sebeș și Cut și în satul Hăpria din comuna Ciugud.

CITEȘTE ȘI: Avertizare RO-ALERT de INUNDAȚII în Alba: „Îndreptați-vă spre locurile de refugiu cele mai apropiate”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba a emis o avertizare de extremă urgență RO-ALERT de inundații pentru mai multe zone din județul Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare