Rămâi conectat

Actualitate

Peste 50% dintre experții tehnici din România au peste 70 de ani. Ce spune Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 50% dintre experții tehnici din România au peste 70 de ani. Ce spune Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila

Ministrul Cseke Attila avertizează că România se confruntă cu un deficit mare de experți tehnici pe diverse domenii. Am decis organizarea sesiunii de atestare tehnico-profesională a verificatorilor de proiecte și a experților tehnici, anunță demnitarul.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) va organiza sesiunea de atestare tehnico-profesională a verificatorilor de proiecte și a experților tehnici, în perioada 18–21 decembrie 2021.

Examenele vor avea loc în București și în centrele regionale de examinare din Brașov, Cluj, Constanța, Iași și Timișoara.

„Nevoia organizării examenului de atestare tehnico-profesională vine în contextul în care, din totalul de experți tehnici, atestați în prezent, peste 50% au peste 70 de ani. În plus, în acest moment, în 24 de județe din țară nu există niciun expert specializat pe securitatea la incendiu și sunt foarte puțin experți în securitatea clădirilor la cutremur. De altfel, am modificat procedura de concurs, astfel că examenul se va desfășura exclusiv în scris, sub formă de test-grilă, păstrând confidențialitatea candidaților”, a arătat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

În ceea ce privește securitatea la incendiu, sunt atestați 47 de experți tehnici cu drept de practică valabil, a explicat ministrul Dezvoltării.

Potrivit autorităților, candidații trebuie să aibă experiență profesională, iar lucrările lor vor fi evaluate de alte comisii decât cele care vor organiza concursul. Aceste comisii vor fi alcătuite, pe lângă experții și verificatorii atestați în prezent, din specialiști în domeniu și profesori universitari.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea