Peste 47 de milioane de euro, bani guvernamentali pentru susținerea sectorului vitivinicol. Proiectul se va derula până în 2020

Ministerul Agriculturii vine în spijinul fermierilor care vor să își restructureze plantațiile de viță-de-vie, investiții în ferme, distilarea subproduselor și pentru promovarea vinurilor în afara țării. Până la această oră, peste 100 de fermieri au depus proiecte pentru asigurarea plantațiilor și alți peste 60 pentru restructurarea acestora.

Producătorii români din sectorul viti­vinicol ar putea atrage fonduri europene pentru restructurarea şi reconversia planta­ţiilor de viţă-de-vie, investiţii în ferme, disti­larea subproduselor (înlăturarea vinurilor de slabă calitate de pe piaţă şi vânzarea băuturilor alcoolice produse din drojdie şi tescovină) şi pentru promovarea vinurilor peste hotare prin programul naţional de sprijin în sectorul vitivinicol, care are un buget de 47,7 milioane de euro în perioada 2019-2020.

ELIT

„Beneficiarii sprijinului financiar sunt producătorii din sectorul vitivinicol, persoane fizice sau juridice care îşi desfăşoară activitatea în sectorul vitivinicol, precum şi forme asociative ale acestora. Propunerile de proiecte prin care se solicită sprijinul financiar specific fiecărei măsuri de sprijin şi documentaţia aferentă se depun de către solicitanţi la autorităţile competente, în vederea evaluării şi selectării acestora“, conform răspunsului transmis de reprezentanţii Ministerului Agriculturii.

sursa: zf.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419