Peste 40% dintre români vor să călătorească după 15 mai: Sunt preferate cazările în locuri izolate

Românii nu par să fi renunțat la călătorii turistice prin ţară în acest an, peste 40% dintre ei spunând că au în plan să meargă în excursii sau concedii, după ce măsurile de restricţie vor fi ridicate din 15 mai, în special la pensiuni mai izolate sau hotelurile care iau măsuri clare de igienă, arată un sondaj realizat de plaforma Travelminit.

Persoanele care îşi planifică acum vacanţa de vară se orientează în special spre luna august şi zone montane.

ELIT

Aproape jumătate dintre respondenţi au declarat că România va fi principala destinaţie de vacanţă pentru acest an şi, spre deosebire de alţi ani în care preţul avea întâietate în luarea deciziei, anul acesta siguranţa şi locaţia proprietăţii se află printre principalele motive de rezervare a unei vacanţe.

Astfel, 38% dintre respondenţi optează pentru cazări în zone izolate, iar 31% pun accent pe curăţenie şi igienizare în vederea rezervării unei cazări.

În ceea ce privesc motivele pentru care se tem să călătorească în viitorul apropiat, clienţii enumeră riscul de contaminare cu coronavirus (55%), teama de a pierde avansul achitat la unitatea de cazare (39.7%), teama de a servi mese la restaurant (12%), lipsa banilor, restricţiile de distanţare socială şi alte măsuri restrictive de prevenire a contaminării.

sursa: zf.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...