Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Peste 4 MILIOANE de lei pentru modernizarea drumul „Pe urmele lui Avram Iancu”: Licitația, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 4 MILIOANE de lei pentru modernizarea drumul „Pe urmele lui Avram Iancu”: Licitația, lansată în SEAP

Primăria comunei Avram Iancu a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziția unor lucrări de îmbrăcare a străzilor, în cadrul proiectului „Modernizare infrastructură rutieră în comuna Avram Iancu „Pe urmele lui Avram Iancu”. Valoarea totală a investiției este de 4.314.063,36 de lei, fără TVA.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Necesitatea modernizării INFRASTRUCTURA RUTIERA IN COMUNA AVRAM IANCU vine din nevoia de a crea o infrastructură adecvată potrivit noilor cerințe și standarde. Astfel proiectul reprezintă o necesitate a autorității locale în ceea ce privește infrastructura de iluminat Lucrările sunt necesare în vederea îmbunătățirii nivelului de trai în comuna AVRAM IANCU pentru asigurarea unor condiții de calitate cetățenilor.

Beneficiile anticipate de către autoritate sunt legate de gradul ridicat de accesibilitate al locuitorilor la servicii de calitate si de crearea premiselor de dezvoltare economica a zonei.

În anii 2009-2018 a avut loc modernizarea infrastructurii de utilități publice ceea ce a creat premisele nevoii de dezvoltare multisectorială .

Varianta constructiva de realizare a investiţiei:

Drumuri cu o bandă de circulaţie pe lungimea de 5,81 km .

Structura rutieră elastic, formată din 4cm BA16 (beton asfaltic), sau BAR16 (beton asfaltic rutier); 6cm BAD22,4 (beton asfaltic deschis), 20cm piatră spartă amestec optimal (0-63)mm, 10cm balast sau material mărunt de carieră, aşezate pe o zestre proprie de piatra si pământ în grosime de 30cm. Mixturile asfaltice se procură din zona Alba lulia şi se transportă pe o distanţă de 105 km. Această structură rutiera se adoptă şi pentru o lungime de 20 m din uliţele laterale, pe care drumul le intersectează.

Sistemul de scurgere a apelor este format din rigola de acostament, rigole carosabile şi şanţuri din pământ, iar descărcarea se realizează prin podeţe tubulare tip „METALIC” cu diametrul de 600mm, iar în zonele cu ravene se vor monta podeţe tubular tip „METALIC” cu diametrul de 1500mm, şi două podeţe cadru tip „C3” din elemente prefabricate (3C3+4A3+2T3)

În zonele unde nu exista posibilitatea amplasării podeţelor se recurge la descărcarea prin rigole carosabile dispuse transversal, aşezate pe o fundaţie din beton.

Lucrări de susţinere şi protecţie a drumurilor sunt realizate prin ziduri de sprijin la rambleu din zidărie de piatră cu mortar de ciment, gabioane şi anrocamente

Lucrări accesorii: parapet metalic, marcaje şi indicatoare de circulaţie.

Trasarea marcajelor

Trasarea punctelor va fi făcută pe partea carosabila folosind mijloacele de trasare corespunzătoare.

Suprafeţele vor fi bine curăţate şi uscate înainte de începerea aplicării marcajului.

Suprafeţele marcate anterior vor fi curăţate mecanic; o Amorsa şi vopseaua vor fi aplicate conform instrucţiunilor producătorului.

Consultantul va verifica trasarea înainte de a se face marcajul final.

La execuţia marcajului rutier, se va ţine seama de următoarele:

Tipul îmbrăcăminţii rutiere şi rugozitatea suprafeţei; o Cartea marcajului (filmul marcajului);

Tehnologia de marcaj (pre-marcaj, pregătire utilaj, pregătire suprafaţă, pregătire vopsea)

Dozaj de vopsea, dozaj de microbile Execuţia lucrărilor se face conform instrucţiunilor producătorului, astfel: o pre-semnalizarea sectorului o marcarea

Pozare conuri pentru protecţia vopselei ude

Protejarea vopselei ude împotriva deteriorării marcajului până la uscare; o recuperarea conurilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea