Rămâi conectat

Actualitate

Peste 38 000 de hectare de păduri seculare, SALVATE de la tăiere: Anunțul Ministrului Mediului

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 38.000 de hectare de păduri, care au o vârstă mai mare de 140 de ani, vor fi trecute din zona de producție în zona de protecție, a anunțat vineri Ministrul Mediului, Costel Alexe. Astfel, în pădurile seculare nu vor mai fi făcute tăieri de lemn și vor fi permise doar lucrări de conservare.

„Am luat o decizie națională prin care aproximativ 100.000 de hectare de pădure să aibă un grad ridicat de protecție. Astăzi, 38.000 de hectare pentru început, mai exact 8.364 de păduri ale României, cu vârste de peste 140 de ani vor intra într-o zonă de protecție unde vor fi permise doar lucrări de amenajare, și acelea foarte limitativ. Nu se vor mai permite lucrări silvice de tăieri.

Până pe 15 septembrie am solicitat Romsilvei să le treacă din păduri de producție în păduri de protecție ca după acel moment să fie conservate și protejate. Toate aceste păduri seculare ale României și păduri bătrâne să le transformăm. În aceste păduri să nu mai aibă loc intervenții silvice.

Importante este că în perioada următoare cu ONG-uri, cu Romsilva, să mai identificăm astfel de suprafețe”, a declarat ministrul mediului, Costel Alexe.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii În căutare de bani pentru a acoperi găurile din buget, Guvernul trimite ANAF-ul după contribuabilii suspectați că nu-și declară sursele de venit. Agenția Națională de Administrare Fiscală i-a luat, din nou, la ochi pe românii care fac bani din chirii. „Autoritățile de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea