Peste 38 000 de hectare de păduri seculare, SALVATE de la tăiere: Anunțul Ministrului Mediului

Peste 38.000 de hectare de păduri, care au o vârstă mai mare de 140 de ani, vor fi trecute din zona de producție în zona de protecție, a anunțat vineri Ministrul Mediului, Costel Alexe. Astfel, în pădurile seculare nu vor mai fi făcute tăieri de lemn și vor fi permise doar lucrări de conservare.

„Am luat o decizie națională prin care aproximativ 100.000 de hectare de pădure să aibă un grad ridicat de protecție. Astăzi, 38.000 de hectare pentru început, mai exact 8.364 de păduri ale României, cu vârste de peste 140 de ani vor intra într-o zonă de protecție unde vor fi permise doar lucrări de amenajare, și acelea foarte limitativ. Nu se vor mai permite lucrări silvice de tăieri.

ELIT

Până pe 15 septembrie am solicitat Romsilvei să le treacă din păduri de producție în păduri de protecție ca după acel moment să fie conservate și protejate. Toate aceste păduri seculare ale României și păduri bătrâne să le transformăm. În aceste păduri să nu mai aibă loc intervenții silvice.

Importante este că în perioada următoare cu ONG-uri, cu Romsilva, să mai identificăm astfel de suprafețe”, a declarat ministrul mediului, Costel Alexe.

Sursa: digi24.ro

Iulian URSALEȘ

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...