Rămâi conectat

Curier Județean

Peste 3 milioane de lei puse ”la bătaie” de Primăria Alba Iulia, pentru întreţinerea, repararea şi înlocuirea semafoarelor din municipiu

Publicat

în

Primăria Alba Iulia alocă peste 3 milioane de lei pentru lucrări de întreținere, reparare și înlocuire a instalațiilor electrice pentru semaforizare și dirijare a traficului din municipiul Alba Iulia. În acest sens a fost lansată o licitație privind încheierea unui acord-cadru cu un singur operator pentru următorii 4 ani.

Valoarea estimată totală a acordului cadru este de 2.528.840,00 lei fără TVA (3.009.319 lei TVA inclus) și prevede mai multe categorii de lucrări:

*Categoria 1 – Lucrări de reparații, întreținere și service a instalațiilor electrice de dirijare a traficului cu o valoare maximă alocată de 69.960 lei/an fără TVA. Cantităţi estimate/1 an – (verificare zilnică a instalației 366 bucăți; programarea orei vară/iarnă 2 bucăți; intervenții reparații neprogramate 54 bucăți; revizii periodice programate 2 bucăți); Cantităţi estimate/4 ani – (verificare zilnică a instalației 1464 bucăți; programarea orei vară/iarnă 8 bucăți;intervenții reparații neprogramate 216 bucăți; revizii periodice programate 8 bucăți);

Elit - Gustul Desăvârșit

*Categoria 2 – Lucrări de reabilitare a instalațiilor electrice de dirijare a traficului cu o valoare maximă alocată de 57.800 lei/an fără TVA. Cantităţi estimate/1 an – (Montare echipamente transmitere date trafic și/sau primirea de comenzi – 9 bucăți; Montare echipamente acustice și tactile utile persoanelor cu dizabilități – 22 bucăți); Cantităţi estimate/4 ani – (Montare echipamente transmitere date trafic și/sau primirea de comenzi – 36 bucăți; Montare echipamente acustice și tactile utile persoanelor cu dizabilități – 88 bucăți;)

*Categoria 3 – Lucrări de înlocuire a instalațiilor electrice de dirijare a traficului cu o valoare maximă alocată de 504.450 lei/an fără TVA. Cantităţi estimate/1 an (contract subsecvent) – înlocuire automat dirijare a traficului intersecție (complet) 4 bucăți; înlocuire automat dirijare a traficului trecere de pietoni (complet) 6 bucăți; verificare și refacere canalizații tehnice 22 bucăți; înlocuire cabluri comandă 1150 m; înlocuire stâlp pietonal 20 bucăți; înlocuire corp de iluminat auto 70 bucăți; înlocuire corp de iluminat pietonal 38 bucăți; buton de comandă 12 bucăți; înlocuire stâlp semafor cu consolă 4 bucăți);

*Cantităţi estimate/4 ani (acord cadru) – Înlocuire automat dirijare a traficului intersecție (complet) 16 bucăți; înlocuire automat dirijare a traficului trecere de pietoni (complet) 24 bucăți; verificare și refacere canalizații tehnice 88 bucăți; înlocuire cabluri comandă 4.600 m; înlocuire stâlp pietonal 80 bucăți; înlocuire corp de iluminat auto 280 bucăți; înlocuire corp de iluminat pietonal 152 bucăți; buton de comandă 48 bucăți; înlocuire stâlp semafor cu consolă 16 bucăți.

Primăria Alba Iulia intenționează să încheie minimum 4 contracte subsecvente, valoarea maximă estimată a celui mai mare contract subsecvent fiind de 632.210 lei, exclusiv TVA. Ofertele firmelor interesate pot fi depuse până în 7 martie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend. Recomandări pentru participanți

Publicat

în

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend. Recomandări pentru participanți

În perioada 5-7 august 2022, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba vor acționa alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea și menținerea climatului de ordine și siguranță publică la manifestările care vor avea loc pe raza județului Alba.

Vor fi în atenție manifestări cultural-artistice, tradiționale și religioase precum : „Truk Tuning Art – TTA 2022” (paradă de camioane), zilnic începând cu ora 18.00, în Cetatea Alba Carolina; „Roșia Montană ALIVE” (festival de muzica, film și teatru), zilnic începând cu ora 15.00 în comuna Roșia Montană;

„Zilele Comunității Maghiare din Unirea” – în localitatea Unirea; „Descoperă Rowmania”, concurs de vâslit, începând cu ora 09.30, zona podului peste Mureș; „Poezii pe șase roți”, interval orar 16.00 – 22.00, Strada Muzeului din Cetatea Alba Carolina.

Elit - Gustul Desăvârșit

Jandarmeria Alba recomandă participanților la aceste manifestări să respecte măsurile dispuse de organizatori și forțele de ordine, să adopte un comportament civilizat, să nu se implice în conflicte de orice natură, iar dacă observă persoane care manifestă un comportament antisocial să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine publică.

Dacă vă aflați într-o situație dificilă sau dacă sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale, solicitați ajutorul jandarmilor sibieni sau apelați numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Dotări noi pentru serviciul de administrare a domeniului public din Șibot: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Dotări noi pentru serviciul de administrare a domeniului public din Șibot: Licitația, lansată în SEAP

Primăria comunei Șibot a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziționarea unui tractor dotat cu remorcă și mașină de tăiat tufișuri și gard viu.

Valoarea totală estimată a contractului este între 388.900 lei, fără TVA.

Comuna Șibot și-a propus pe termen scurt și mediu creșterea calității serviciilor furnizate către cetățeni fapt care implică printre multe acțiuni ți activități și dotarea serviciilor publice cu echipamente și utilaje specifice pentru gestionarea domeniului public al localităților. Prezenta achiziție reprezintă o etapă importantă spre creșterea calității serviciilor publice la nivelul comunei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Achiziționarea unui tractor dotat cu remorcă și mașină de tăiat tufișuri și gard viu are loc în contextul dorinței comunei Șibot de a îmbunătății serviciile publice furnizate către cetățeni. Comuna Șibot nu deține în acest moment un utilaj performant care să poată fi folosit de serviciile publice în vederea unor activități și munci curente pentru administrarea și îmbunătățirea spațiilor publice.

De multe ori spațiile verzi din domeniul public rămân neamenajate corespunzător deoarece primăria nu deține utilaje capabile să actioneze rapid atunci când o nevoie este identificată. Achiziționarea tractorului și a echipamentelor specifice va duce la îmbunătățirea serviciilor publice prin asigurarea administrării optime a spațiului ce reprezintă domeniul public al comunei.

Prezenta achiziție se înscrie într-o inițiativă pe termen lung a comunei Șibot de a moderniza și de a eficientiza activitatea unității administrativ teritoriale. Pe viitor comuna are în obiective digitalizarea serviciilor publice și specializarea și instruirea permanentă a personalului aflat în slujba cetățeanului.

Produse solicitate

  • TRACTOR 1 BUC
  • REMORCĂ 1 BUC
  • MAȘINA DE TĂIAT TUFIȘURI ȘI GARD VIU RETROPURTATĂ 1 BUC


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Firmă arsă la buzunare pentru ca nu a astupat gropile pe o stradă din Alba Iulia. Viceprimarul Popescu: „Cine greșește, plătește”

Publicat

în

Firmă arsă la buzunare pentru ca nu a astupat gropile pe o stradă din Alba Iulia. Viceprimarul Popescu: „Cine greșește, plătește”

O firmă a fost amendată în decembrie anul trecut de polițiștii locali din Alba Iulia pentru neîndeplinirea obligației de a readuce la stadiul inițial un drum pe care s-au efectuat lucrări.

„Firmele care nu respectă legea și care le provoacă albaiulienilor disconfort vor continua să fie amendate! Le reamintesc prestatorilor de utilități care derulează lucrări în municipiul Alba Iulia că au obligația de a lăsa drumurile la stadiul inițial. Mai pe românește, așa cum le-au găsit.

Azi, o instanță de fond a dat dreptate Primăriei municipiului în cazul unei amenzi de 20.000 de lei. Amenda a fost aplicată anul trecut unei firme de către Biroul Disciplina în Construcții, din cadrul Poliției Locale. Motivul: neîndeplinirea obligației de a readuce la stadiul inițial un drum pe care s-au efectuat lucrări.

Elit - Gustul Desăvârșit

La ora actuală, la nivelul municipiului, cu precădere în cartierul Cetate, există mai multe “șantiere” care au legătură cu utilitățile publice. Așadar, anunț executanții să respecte obligațiile care le revin.

Există o vorbă care spune că „Numai cine nu muncește nu greșește”. Eu o prefer, ca viceprimar, pe aceea că „Cine greșește, plătește”. Mai ales când vine vorba de lege și de albaiulieni”, a scris viceprimarul Emil Antoniu Popescu pe facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare