Rămâi conectat

Politică Administrație

Peste 240 de familii din Blaj, cartierul Veza, se pot racorda la canalizare. Primăria anunţă finalizarea lucrărilor pe şapte străzi

Alexandra Mates

Publicat

în

blaj canalizareDe la începutul acestei luni, aproximativ 246 de familii din zona Veza, municipiul Blaj, se pot racorda la reţeaua extinsă de canalizare menajeră. Lucrările de extindere a reţelei s-au realizat printr-un proiect european derulat de operatorul unic  Apă CTTA, a cărui valoare totală pentru Blaj a fost de 15,5 milioane euro.

„Suntem bucuroşi că am ajuns la sfârşitul acestei etape importante de modernizare a acestui cartier. Cu acest moment văd pus în practică un foarte important obiectiv al celui de-al doilea mandat al meu de primar”, a declarat primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar.

În cartierul Veza, lucrările de extindere a reţelei de canalizare au început  în septembrie 2012  şi au fost finalizate luna trecută. Imediat după încheierea lucrărilor constructorii au trecut la refacerea asfaltului pe porţiunile afectate. De asemenea s-a verificat etanşeitatea îmbinărilor şi s-a făcut testul CCTV(inspecţia video). Ambii parametrii tehnici au confirmat constructorilor respectarea standardelor impuse de proiect.

Conform documentaţiilor tehnice, în cartierul Veza a fost realizată o reţea de canalizare menajeră pe o lungime de 2.56 km şi s-au efectuat 246 de racorduri la gospodării. Canalizarea va funcţiona parţial gravitaţional, pentru restul fiind necesară  montarea unei staţii de pompare.

Străzile care vor deveni active in sistemul de canalizare a municipiului Blaj în această primă etapă sunt următoarele :Alexandru Borza, Alexandru Golescu, I.Ionescu de la Brad, Livezii, Luncii, Salciilor, Privighetorii.

Începând cu data de 1 aprilie fiecare familie cu domiciliul pe una dintre cele 7 străzi finalizate se va putea racorda la sistemul centralizat cu respectarea unor condiţii tehnice şi în baza unei solicitări scrise adresate Apa CTTA Blaj.

Practic la limita fiecărui imobil cetăţenii au un cămin de racord pentru branşare individuală însă acest lucru se va face cu asistenţa tehnică oferită de specialişti ai Apă CTTA Blaj.

Racordarea la canalizare se poate face pe parcursului a trei luni, până la sfârşitul lui iunie 2014. Acela va fi momentul când practic întregul cartier va putea respecta integral normele în vigoare cu privire la igiena şi sănătatea publică.

Reprezentanţii furnizorului de apă avertizează că toţi cetăţenii care îndepărtează apele uzate în alte locuri decât în reţeaua de canalizare sau, în lipsa acesteia, în instalaţii proprii pentru colectarea, tratarea şi evacuarea apelor uzate, sunt pasibili chiar de amenzi contravenţionale.

Pe lângă introducerea efectiva a noilor reţele de canalizare în întreg municipiul, din bani europeni s-a construit de asemenea o nouă staţie de epurare ce va fi dată în funcţiune în luna aprilie şi vor mai fi montate 13 staţii de pompare.

Veza este cel de-al doilea cartier care se poate racorda integral la canalizare după Ciufud în luna martie.

În plus strategia municipalităţii pe termen scurt a fost de refacere a disconfortului edilitar după lucrările ample de infrastructură astfel încât , dupa refacerea străzilor, orice semn al lucrărilor efectuate să dispară complet. În această idee, în cursul lunilor iulie şi august , toate străzile din municipiu pe care au fost efectuate lucrări de canalizare anul trecut să fie beneficiarele unei investitii ample de tip blitz , modernizare şi asfaltare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea