Peste 200 de polițiști din Alba vor fi la datorie în perioada Sărbătorilor Pascale. Recomandări pentru prevenirea evenimentelor negative

ipj albaÎn perioada 30 aprilie – 3 mai 2016, poliţişti din judeţul Alba vor acţiona cu efective suplimentare, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice şi pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

În perioada Sărbătorilor Pascale, poliţiştii din Alba vor fi la datorie, în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, astfel încât toţi cetăţenii din judeţul nostru să îşi petreacă sărbătorile în linişte.

ELIT

Au fost luate măsuri pentru intensificarea acţiunilor astfel că, peste 200 de poliţişti vor fi pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranţa cetăţenilor. Poliţişti din structurile de ordine publică, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice şi din alte structuri vor acţiona în locurile aglomerate,  în zona lăcaşelor de cult, precum şi în locurile unde se desfăşoară manifestări publice circumscrise Sfintelor Sărbători de Paşti precum şi  pe principalele artere rutiere ale judeţului.

În Noaptea de Înviere, peste 200 de poliţişti, suplimentar dispozitivului curent de siguranţă publică, împreună cu jandarmi, vor menţine ordinea şi siguranţa publică şi vor acţiona pentru prevenirea evenimentelor negative.

Mihail David - 2020

În această perioadă, vor fi folosite, în medie, zilnic, 60 de mijloace auto, iar pe principalele artere rutiere, poliţiştii vor acţiona cu 12 aparate radar, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea excesului de viteză.

Pentru prevenirea evenimentelor negative, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, recomandă:

  • Când vă aflați la cumpărături, evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar! Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toți banii, ci doar cât este necesar.
  • Atunci când efectuaţi plata cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur!
  • Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins ”din greșeală” în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul unde țineți banii sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima tertipului unui hoţ!
  • De asemenea, pentru a preveni furturile din autoturisme, atunci când le parcați în locurile special amenajate din zona supermarketurilor, asigurați portierele!
  • Nu lăsați în autoturism obiecte personale, şi nici actele autoturismului, pentru că acestea pot fi sustrase și folosite, ulterior, de infractori!
  • Nu lăsaţi uşa deschisă pe timpul nopţii!
  • Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi închideţi ferestrele!
  • Evitaţi consumul excesiv de alcool şi stările conflictuale!
  • Nu conduceţi autoturismul după ce aţi consumat alcool!
  • În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apel Unic de Urgenţă.

În pragul Sărbătorii Învierii Domnului Isus Hristos, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba urează tuturor cetăţenilor să petreacă în pace şi linişte, alături de cei dragi! (C.M.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...